Tuchel zuřil po sporném momentu z nastavení: Absolutní katastrofa a jasné porušení pravidel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tuchel zuřil po sporném momentu z nastavení: Absolutní katastrofa a jasné porušení pravidel

Thomas Tuchel byl v závěru utkání v Madridu značně rozzlobený.
Thomas Tuchel byl v závěru utkání v Madridu značně rozzlobený.AFP
Běžela už 13. minuta nastavení a Bayern dělila v odvetném duelu semifinále Ligy mistrů v Madridu jediná branka od prodloužení. Dlouhý míč do šestnáctky Realu směřoval na Noussaira Mazraouiho, jenž svedl souboj s Ferlandem Mendym. Úspěšně a snažení Bavorů mělo pokračovat. Jenže pomezní rozhodčí zdvihl praporek a hosté docílili branky zásluhou Matthijse de Ligta až po hvizdu Szymona Marciniaka. Polští sudí přitom předpisově chybovali...

Marocký fotbalista se totiž nacházel minimálně v hraniční ofsajdové situaci, která byla pouhým okem jen velmi težko posouditelná. Celou situaci tudíž měl Tomasz Listkiewicz, syn bývalého arbitra Michala Listkiewicze, který před lety působil v českém fotbalu jako šéf komise rozhodčích, nechat dohrát a následně přezkoumat systémem VAR. To se však nestalo – zazněl hvizd, domácí hráči na moment vypnuli a De Ligt uklidil míč do sítě.

"Byla to katastrofa, absolutní katastrofa a jasné porušení pravidel," rozzuřil se Tuchel po závěrečném hvizdu a vzápětí dodal: "Jde o jasné pravidlo, má se to nechat dohrát... První chybu udělal pomezní rozhodčí, druhou hlavní."

"Rozhodčí byli do té doby výborní, ale tohle byl z jejich strany absolutní zkrat. Klasická situace, která se má nechat dohrát, a pak přezkoumat. Vždyť se nechávají dohrávat i akce, kdy je ofsajd naprosto zřejmý. Tady byl maximálně milimetrový, možná vůbec ne," marně protestoval zkušený útočník Thomas Müller. Právě on De Ligtovi na jeho neuznanou trefu přihrál.

"Přijde mi to neuvěřitelné, nechápu, proč nenechali pokračovat ve hře. Odehráli jsme slušný zápas po celých 90 minut. Je smutné, že to pak skončí takhle," litoval čtyřiadvacetiletý nizozemský reprezentant.

"Pomezní se nám omluvil, ale to už nám nepomůže," smutnil německý stratég. Bayern tak v Madridu padl 1:2, přestože ještě v 87. minutě vedl. Dvě branky střídajícího Joselua ale poslali do finále Real. Ten bude 1. června usilovat ve Wembley o 15. triumf v milionářské soutěži proti Dortmundu.

Bavoři tak pod Tuchelovým vedením už jistě nedosáhnou na žádnou trofej, neboť právě "ušatý pohár" byl pro tuto sezonu jejich poslední nadějí. "Nechali jsme na hřišti maximum," prohlásil Müller.

Real Madrid – Bayern Mnichov 2:1