Udělali jsme všechno pro to, abychom prohráli, řekl Tuchel po neúspěchu v Římě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Udělali jsme všechno pro to, abychom prohráli, řekl Tuchel po neúspěchu v Římě
Mnichovští hráči v Římě nebodovali.
Mnichovští hráči v Římě nebodovali. AFP
Bayern Mnichov po nevydařeném bundesligovém šlágru s Leverkusenem (0:3) neuspěl ani na evropské scéně. Bavorský gigant opět nevstřelil ani jeden gól a podlehl Laziu 0:1. Trenér Bayernu Thomas Tuchel (50) po prohře se sedmým týmem italské Serie A neskrýval znepokojení. "Jsem frustrovaný. Nemůžu říct, že nás Lazio porazilo, protože jsme se porazili sami," zlobil se bývalý manažer Chelsea, PSG nebo Dortmundu.

První duel osmifinále milionářské soutěže v Římě rozhodl Ciro Immobile, který v 69. minutě proměnil pokutový kop nařízený po faulu Dayota Upamecana. Francouzský stoper hrubým zákrokem zastavil Gustava Isaksena a kromě penalty domácím nadělil také početní výhodu. 

"Celý zápas rozhodla situace, která vyplynula úplně z ničeho. Upamecano tam vůbec nemusel chodit s takovou intenzitou. Stačilo zablokovat střelu," vyčetl pětadvacetiletému obránci Tuchel.

Bayern měl přitom v úvodních 45 minutách výrazně navrch. "V prvním poločase jsme se měli ujmout vedení. Měli jsme tři jasné šance, které musíme proměňovat. Hlavně příležitosti Haryho Kanea a Jamala Musialy měly skončit gólem." uvedl německý trenér. 

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by StatsPerform

Úvod druhé půle mnichovskému týmu nevyšel a herní trápení vygradovalo vyloučením a inkasovaným gólem. Po brance sice Bayern převzal iniciativu, v deseti si ale nedokázal vytvořit žádnou zajímavou střeleckou pozici a z Říma odjel s prohrou 0:1.  

"Druhý poločas byl z naší strany velmi nejistý. Udělali jsme spoustu individuálních chyb, dostali jsme červenou kartu a darovali jsme soupeři penaltu. Svým výkonem jsme udělali vše pro to, abychom prohráli zápas, který jsme měli zcela ve svých rukou," litoval Tuchel. 

Jeho tým nezvládl druhý důležitý zápas za sebou a výrazně si zkomplikoval cestu za postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů. V domácí soutěži Bayern po víkendovém zaváhání ztrácí již pět bodů na vedoucí Leverkusen a po jedenácti letech reálně hrozí, že nezíská ligový titul. 

Harry Kane opět nevystřelil na branku soupeře.
Harry Kane opět nevystřelil na branku soupeře.Opta by StatsPerform

Nabízí se proto otázka, kolik trpělivosti ještě zbývá vedení bavorského celku. Vždyť Tuchel na lavičce koncem loňského března nahradil Juliana Nagelsmanna v situaci, kdy Bayern v Bundeslize ztrácel na vedoucí Dortmund jediný bod a v Lize mistrů měl před sebou čtvrtfinále proti Manchesterem City.

Zkušený trenér však zůstává klidný. "Jestli se bojím o svou budoucnost? Ne, nebojím," řekl na pozápasové tiskové konferenci. Možná klíčový zápas německého stratéga čeká 5. března v Mnichově, kdy Bayern vyzve Lazio v odvetě osmifinále Ligy mistrů.

Výsledky Ligy mistrů