PSG načalo osmifinále LM gólem Mbappého a výhrou. Lazio prohloubilo krizi Bayernu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG načalo osmifinále LM gólem Mbappého a výhrou. Lazio prohloubilo krizi Bayernu

Aktualizováno
Kylián Mbappé se vrátil do sestavy PSG gólem.
Kylián Mbappé se vrátil do sestavy PSG gólem.Profimedia
Den svatého Valentýna není už delší dobu pouze svátkem zamilovaných, ale také fotbalových fanoušků, neboť pravidelně servíruje milionářskou Ligu mistrů. A i tentokrát měl na programu velmi zajímavé bitvy. Bayern v prvním osmifinálovém zápase navázal na víkendový krach s Leverkusenem a po proměněné penaltě Cira Immobileho (33) padl na trávníku Lazia 0:1. Druhému středečnímu favoritovi se naopak dařilo. PSG i díky navrátilcovi do sestavy Kylianu Mbappému (25) porazilo doma Real Sociedad 2:0.

PSG – Real Sociedad 2:0

Ofenzivní sílu Pařížanů demonstrovala mladá hvězda hned od začátku. V šesté minutě Mbappé doputoval až k bráně hostí a zakončil, Álex Remiro však jeho přízemní ránu skvěle vyrazil. Útok Realu Sociedad se ovšem nenechal zahanbit. Takefusa Kubo vyslal přesný centr přímo na hlavu Andrého Silvy, portugalský forvard ale mířil mimo bránu Gianluigiho Donnarummy.

Zápas se i nadále vyvíjel ve vysokém tempu, avšak tradičně skvělá defenziva hostů držela pevně jako skála. Domácí mohli překvapivě inkasovat v nastavení prvního poločasu, kdy se do míče opřel Mikel Merino. Jeho pokus ale skončil na břevně brány Les Parisiens.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Červenomodří nakonec na obranu Basků vyzráli. Marquinhos v 58. minutě prodloužil balon z rohového kopu až na zadní tyč, kde akci do zdárného konce dovedl Mbappé. Domácí hvězda ale ještě neměla dost, nejprve její pokus orazítkoval tyč a následně bránu minul úplně. Tíhu okamžiku na sebe tudíž musel vzít jiný francouzský útočník. Bradley Barcola předribloval přes obranu hostů a následně skvěle zakončil za záda španělského gólmana.

Druhá gólová akce PSG začala už u brankáře.
Druhá gólová akce PSG začala už u brankáře.Opta by Stats Perform / Profimedia

Lazio – Bayern 1:0

Římané klidně mohli prohrávat už po dvou minutách, kdyby Joshua Kimmich z ideální pozice neminul bránu. Také druhá příležitost hostů se zrodila po akci z pravé strany, jenže ani Harry Kane nezakončil přesně. První vážnější hrozbu pro Manuela Neuera připravil Luis Alberto, který ranou zpoza vápna tvrdým projektilem nasměroval balon těsně vedle tyče.

Domácím fanouškům pořádně zatrnulo chvíli po půlhodině hry, kdy se Leroy Sané po skvěle rozehraném přímém kopu netrefil jen o několik centimetrů. Přesného zakončení se následně nedočkal ani Jamal Musiala, jenž z bezprostřední blízkosti před Ivanem Provedelem přestřelil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Krátce po poločasové přestávce se mohl stát hrdinou domácích Gustav Isaksen, který si naběhl za defenzivu Die Roten a vylámal si zuby až na Neuerovi. Poté oba celky na nějakou dobu upadly do letargie, ze které je probrala až neohrabanost Dayota Upamecana. Francouzský stoper totiž šlapákem za červenou kartu fauloval Isaksena a ke smůle hostů navíc tento prohřešek spáchal ve vlastním vápně. K nařízené penaltě se postavil Immobile a ranou po zemi se nemýlil.

Harry Kane opět nevystřelil na branku soupeře.
Harry Kane opět nevystřelil na branku soupeře.Opta by Stats Perform / Profimedia