Vedení Juventusu: Trenér Allegri má maximální důvěru. Chceme postoupit do Ligy mistrů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vedení Juventusu: Trenér Allegri má maximální důvěru. Chceme postoupit do Ligy mistrů
Vedení Juventusu má v Allegriho maximální důvěru.
Vedení Juventusu má v Allegriho maximální důvěru.Profimedia
Hned několik předních evropských klubů bude po letošní sezoně hledat nového trenéra, bez kouče se ocitnou Bayern Mnichov, Liverpool nebo Barcelona a není vyloučeno, že se na tento seznam připojí rovněž Juventus. Jistou pozici podle tisku nemá Max Allegri (56).

Stará dáma měla vynikající start do sezony a dlouho držela krok s Interem Milán, od konce ledna ovšem vyhrála jenom jedno z osmi ligových utkání a z boje o Scudetto se v tuto chvíli stalo bránění pozic zaručujících Ligu mistrů. Před Bianconeri se dostal AC Milán, na rozdíl pěti bodů se přiblížila čtvrtá Bologna a manko snížil i pátý AS Řím.

Allegri sedí na lavičce Juventusu už podruhé a smlouvu má do června 2025. Čím dál hlasitější jsou pak spekulace o jeho chystaném odchodu, vedení s výsledky není spokojeno a po sezoně by si obě strany měly sednout k jednomu stolu a celou situaci rozebrat, reálným řešením má být předčasný konec někdejšího kormidelníka Cagliari nebo AC Milán.

Postavení Juventusu v italské Serie A.
Postavení Juventusu v italské Serie A.Livesport

"Sezonu jsme začali s nadšením a po stránce výsledků byl úvod úspěšný, nyní si jen procházíme složitějším obdobím," uklidňuje situaci generální ředitel Maurizio Scanavino.

"Výkony na hřišti někdy nebyly zcela ideální, jindy jsme zase zahráli skvěle a několikrát jsme neuhráli takové výsledky, jaké bychom si zasloužili. Rozhodně nepropadáme panice, tým i trenér mají maximální důvěru. Společně pracujeme na nalezení klíče, abychom co nejrychleji začali vyhrávat a dosáhli sportovních cílů, těmi jsou účast v Lize mistrů a postup do finále poháru," dodal.