AC Milán proložil dvojboj se Slavií vítězstvím nad Empoli a předskočil Juventus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
AC Milán proložil dvojboj se Slavií vítězstvím nad Empoli a předskočil Juventus
Aktualizováno
AC Milán porazil Lecce 1:0 a posunul se na druhé místo před Juventus.
AC Milán porazil Lecce 1:0 a posunul se na druhé místo před Juventus.AFP
AC Milán musel ve 28. kole Serie A podobně jako ve čtvrtek proti Slavii dobývat zataženou obranu soupeře. To se mu podařilo ve 41. minutě zásluhou Christiana Pulišiče, jehož gól rozhodl o hubené výhře a posunu Rossoneri na druhou příčku tabulky před Juventus. Ten ztratil za domácí remízu s Atalantou a na svém stadionu nevyhrál třetí z posledních čtyř zápasů. Verona v záchranářském souboji uspěla 1:0 v Lecce a ve vyrovnané spodní polovině tabulky poskočila rovnou o šest příček, tři body jí zařídil v 17. minutě čtvrtou trefou v sezoně Michael Folorunsho. Fiorentině proteklo mezi prsty vítězství nad AS Řím, hostům trefil bod za remízu 2:2 Diego Llorente v 95. minutě.

AC Milán – Empoli 1:0

První střelu na branku si připsal Pulišič už v páté minutě, kdy pálil ze strany na bližší tyč, tu si však pohlídal Elia Caprile. Milánští ve hře dominovali, přesto dlouho nemohli najít cestu přes zformovanou obranu Empoli. Domácí se dočkali branky ve 41. minutě, kdy Noah Okafor pláchl defenzivě a naservíroval míč Pulišičovi, který i s pomocí teče rozvlnil síť.

Empoli ve druhém poločase ožilo, ani přes zlepšený výkon si však nevypracovalo příležitosti k zakončení. To na druhé straně krátce po nástupu do hry pálil Samuel Chukwueze, ale neprostřelil obranný val. Z dobré pozice zamířil také Ruben Loftus-Cheek, jenže jeho individuální akci zhatil Caprile.

Blízko ke srovnání se ocitl Mattia Destro, nikým neatakovaný však hlavičkoval přímo do náruče Mika Maignana. AC tedy potvrdilo úspěch v Evropě také na ligové půdě a nadále se s Juventusem přetahuje o druhé místo. Hosté naopak skórovat nedokázali a nenavázali na svá předchozí dvě venkovní vítězství.

Lecce – Verona 0:1

Do utkání vstoupili aktivněji hosté. Drželi míč na kopačkách a několikrát se propracovali k zakončení, jejich pokusům ovšem scházely gólové parametry. Tlak Verony přece jen vyústil v 17. minutě v branku, když si Folorunsho navedl balon před pokutové území a vypálil levačkou, jeho střelu navíc tečoval jeden z domácích obránců a Wladimiro Falcone neměl šanci zasáhnout.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perfom

Ve 30. minutě byl Pontus Almqvist blízko srovnání skóre, jenže jeho technická rána pouze orazítkovala břevno. Neujala se ani nebezpečná hlavička Nikoly Krstoviče ze závěru prvního poločasu. Po změně stran se hrálo především mezi šestnáctkami bez výraznějších šancí. Když už se Giallorossi dostali do zajímavé situace, nevyřešili ji tak, jak bylo potřeba.

To se týkalo i 74. minuty, kdy se Krstovič odhodlal ke střele z voleje, která výrazně minula hostující branku. Po krátkém pobytu na trávníku mohl utkání definitivně rozhodnout Thomas Henry, jeho pokus z hranice pokutového území však nepředstavoval pro Falconeho žádnou hrozbu. Verona tak potvrdila výhru z minulého kola nad Sassuolem a zapsala druhé vítězství v řadě.

Juventus – Atalanta 2:2

Domácí zahrozili jako první. Ve 13. minutě osamocený Fabio Miretti zamířil hlavou šikovně pod břevno, brankář Marco Carnesecchi ovšem vytáhl výborný zákrok. Na delší dobu přišla fáze hry, kdy ani jeden z týmů nedokázal ten druhý přehrát. To se povedlo až ve 35. minutě.

Teun Koopmeiners usměrnil zajímavě rozehraný přímý kop přesně k pravé tyči tvrdou ranou z první, na kterou Wojciech Szczesny nemohl zareagovat. Po inkasování Zebry ovládly statistiku držení míče, nicméně při kombinaci zapomněly na střelbu, a tak Carnesecchi zůstal bez práce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Velmi aktivně vstoupil do druhé půle Federico Chiesa, když si v 50. minutě našel propadlý balon v malém vápně, ale brankáře nepřekonal. Vzápětí se v šanci zjevil znovu, tentokrát vypálil těsně vedle pravé tyče. Fotbalisté Staré dámy pokračovali v tlaku a po hodině hry vyrovnali.

Weston McKennie vyslal před bránu průnikovou nahrávku, kterou před gólmanem tečoval Andrea Cambiaso. V 70. minutě fanoušci jásali znovu, do odraženého míče se opřel Arkadiusz Milik a propálil vše, co mu stálo v cestě. Podobnou akci ale předvedli i Orobici a zásluhou Koopmeinerse vyrovnali na konečných 2:2.

Fiorentina – AS Řím 2:2

Vlci do utkání vstupovali s působivou bilancí venkovních ligových duelů, když vyhráli všechny tři pod vedením Danieleho De Rossiho. Tentokrát však jejich plány narušil už v 18. minutě gólem Luca Ranieri. Po změně stran se podařilo vyrovnat Houssemu Aouarovi, který se prosadil poprvé od začátku října.

Přesto měly Fialky k vítězství blíž, jenže při jednobrankovém vedení pohrdly penaltou, a tak je v nastavení potrestal Diego Llorente. To už byl na hřišti Antonín Barák, jenž naskočil na závěrečných pár desítek vteřin. Domácí zůstali v tabulce osmí a jejich manko na nedělního soupeře je nadále pětibodové.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Tabulka Serie A