Zase devět gólů... Slávistky zahájily fotbalovou Ligu mistryň domácím debaklem 0:9 s Lyonem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zase devět gólů... Slávistky zahájily fotbalovou Ligu mistryň domácím debaklem 0:9 s Lyonem

Slávistická gólmanka Olivie Lukášová si vytrpěla zápas až do konce.
Slávistická gólmanka Olivie Lukášová si vytrpěla zápas až do konce.Profimedia
Fotbalistky pražské Slavie utrpěly na úvod skupinové fáze Ligy mistryň doma debakl 0:9 s Lyonem. Osminásobné vítězky soutěže rozhodly o svém triumfu šesti góly v úvodním dějství a s přehledem potvrdily roli velkých favoritek. Ve druhém utkání skupiny B vyhrál norský Brann 2:1 na hřišti rakouského St. Pöltenu.

Slavia – Lyon 0:9 

Lyon se v Edenu ujal vedení už ve třetí minutě, kdy zakončila pohlednou kombinační akci Däbritzová. Francouzské šampionky přidaly další čtyři branky v sekvenci od 14. do 24. minuty. Na trefy Van de Donkové a Gillesové navázaly shodně hlavou Le Sommerová a Dianiová, jež se prosadila i v závěru první půle po rohovém kopu.

Nejúspěšnější tým historie Ligy mistryň, který elitní soutěž ovládl mezi lety 2011 až 2022 celkem osmkrát a na kontě má 10 finálových účastí, přidal po změně stran další tři góly. Po hodině hry proměnila penaltu Hegerbergová a vzápětí přidala osmý zásah střídající Majriová. Skóre uzavřela v 80. minutě druhou brankou v zápase Gillesová.

Nebylo to poprvé, co slávistky dostaly od stejného soupeře takový příděl. Před sedmi lety utržily v úvodním zápase čtvrtfinále této soutěže na půdě francouzského týmu dokonce výprask 0:9. I tehdy se na tom gólově podílely Hegerbergová a Le Sommerová.

Svěřenkyně kouče Karla Pitáka čeká další utkání příští týden ve středu v Bergenu proti Brannu. Do jarního čtvrtfinále postoupí první dva celky z každé ze čtyř skupin.