Fagioli dostal od Juventusu novou smlouvu, klub mu pomůže při léčbě závislosti na hazardu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fagioli dostal od Juventusu novou smlouvu, klub mu pomůže při léčbě závislosti na hazardu

Za sázky potrestaný záložník Fagioli prodloužil smlouvu s Juventusem do roku 2028.
Za sázky potrestaný záložník Fagioli prodloužil smlouvu s Juventusem do roku 2028.Profimedia
Záložník Juventusu a italské reprezentace Nicoló Fagioli (22), který si od října odpykává sedmiměsíční distanc za sázení na fotbalové zápasy, prodloužil s turínským klubem smlouvu do června 2028. Juventus na svém webu uvedl, že novým kontraktem chce odchovanci pomoci v léčbě závislosti na hazardu.

Fagioli během vyšetřování přiznal turínskému státnímu zástupci, že kvůli sázení si udělal dluhy ve výši tří milionů eur (74 milionů korun) a rovněž čelil drsným výhrůžkám. Na ilegálních platformách prý ale nesázel na vlastní tým.

"Chceme mu na jeho terapeutické cestě poskytnout veškerou podporu, kterou bude v příštích měsících potřebovat. Smlouvu jsme mu ale neprodloužili pouze kvůli tomu. Nicoló je pro nás velmi důležitý hráč, všichni vědí o jeho technické kvalitě a herní inteligenci," uvedl technický ředitel Juventusu Cristiano Giuntoli.

"Jsme přesvědčeni o tom, že jeho návrat na hřiště pro nás bude mít významnou přidanou hodnotou. Fagioli ví, že může pokračovat v práci a s nezbytným klidem každý den trénovat s týmem. Ví, že s ním počítáme a počkáme na něj," dodal funkcionář.

Fagioli dostal spolu se zákazem činnosti a pětiměsíční podmínkou pokutu 12 500 eur (přes 300 tisíc korun). S Juventusem, kam přišel ve 14 letech, vyhrál italskou ligu, Italský pohár i Superpohár. V uplynulé sezoně byl vyhlášen nejlepším mladým fotbalistou Serie A, stihl si připsat i jeden start za národní tým.