Di María se vrací na místo činu, po 13 letech si znovu zahraje za Benfiku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Di María se vrací na místo činu, po 13 letech si znovu zahraje za Benfiku
Di María za Benfiku hrával mezi lety 2007 až 2010.
Di María za Benfiku hrával mezi lety 2007 až 2010.Profimedia
Benfica potvrdila návrat Ángela Di Maríi (35), jenž byl bez angažmá po odchodu z Juventusu. Argentinský křídelník ve staronovém působišti uzavřel roční smlouvu. Spojován byl také se zámořskou MLS nebo se Saúdskou Arábií, rozhodl se však pro návrat do Benfiky, která byla mezi lety 2007 až 2010 jeho první evropskou zastávkou.

Argentinský mistr světa během zmíněného období za lisabonský klub odehrál 121 soutěžních zápasů s bilancí 15 gólů a 28 asistencí. V sezoně 2009/10 s Benfikou oslavil mistrovský titul.

Oficiální představení Di Maríi bude na programu zítra v 19:04 hodin, což je symbolický čas pro Benfiku, úřadující portugalský šampion byl totiž založený v roce 1904.

Před 13 lety se Di María z Lisabonu přesunul do Realu Madrid, následně hrál rovněž za Manchester United, Paris Saint-Germain a zmíněný Juventus, kde působil v minulé sezoně.

"Dostal jsem se na konec jednoho složitého a komplikovaného období. Odcházím s vědomím, že jsem ze sebe vydal vše, aby klub získal další trofeje, ale nebylo to možné. Odchod má hořkou příchuť, neuspěli jsme, na druhou stranu jsem si udělal spoustu kamarádů, s nimiž jsme seděli v jedné báječné kabině," rozloučil se Di María s Juventusem.

Další přestupy a spekulace