Potvrzeno: Jurásek přestoupil ze Slavie do Benfiky, podepsal pětiletou smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Potvrzeno: Jurásek přestoupil ze Slavie do Benfiky, podepsal pětiletou smlouvu

David Jurásek bude trénovat a hrát v Portugalsku.
David Jurásek bude trénovat a hrát v Portugalsku.Profimedia
Reprezentant David Jurásek (22) přestoupil ze Slavie do Benfiky Lisabon, v týmu portugalských šampionů podepsal levý bek smlouvu do roku 2028. Lisabonský velkoklub představil posilu na Twitteru, Slavia zveřejnila informaci na klubovém webu.

"Levý krajní obránce David Jurásek je novou posilou profesionálního týmu Benfiky. Český reprezentant přichází na přestup ze Slavie Praha a podepsal kontrakt na pět sezon," potvrdil celek z portugalské metropole.

Benfica v prohlášení pro média uvedla, že za Juráska zaplatila 14 milionů eur (asi 334 milionů korun). Tím z něj udělala druhého nejdražšího slávistu v historii, více stál pouze záložník Tomáš Souček, kterého koupil West Ham v roce 2020 za více než půl miliardy korun.

Juráskův transfer patří i mezi největší v rámci celé české ligy. Server Transfermarkt.com ho řadí na třetí pozici za Tomáše Rosického, za kterého v roce 2001 zaplatil Dortmund pražské Spartě 504 milionů korun. Podle A Bola dostane Slavia i desetiprocentní podíl z případného dalšího přestupu. Hráč má ve smlouvě výstupní klauzuli ve výši 80 milionů eur.

Talentovaný levý bek přišel do Slavie loni v únoru z Mladé Boleslavi. Ve vršovickém celku se zařadil mezi opory, celkem za červenobílé v 55 soutěžních utkáních zaznamenal tři branky a 15 asistencí. Letos si připsal první tři starty za reprezentační A-tým.

O Juráskově letním odchodu do zahraničí se spekulovalo delší dobu, zájem o něj vedle Benfiky údajně měly i Wolfsburg, Lipsko nebo Nice. V mužstvu úřadujících portugalských mistrů už působí dva bývalí slávisté –⁠ dánský obránce Alexander Bah a chorvatský útočník Petar Musa.

"Věřím, že přechod do Benfiky bude díky oběma trošku snadnější. I když jsem Petara ve Slavii osobně nezažil, tak věřím, že mi do začátku trošku pomůžou. Nedávno jsem sledoval cestu Benfiky Ligou mistrů a věřím, že na to můžeme navázat," řekl Jurásek, který by se nyní měl přesunout za novými spoluhráči na soustředění do Anglie.

Další přestupy a spekulace