Aubameyang si upevnil pozici nejlepšího nahrávače. Brest nepolevuje, lídr klopýtl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Aubameyang si upevnil pozici nejlepšího nahrávače. Brest nepolevuje, lídr klopýtl

Aktualizováno
Pierre-Emerick Aubameyang si proti Clermontu připsal sedmou asistenci v sezoně.
Pierre-Emerick Aubameyang si proti Clermontu připsal sedmou asistenci v sezoně.AFP
Brest v 16. kole Ligue 1 zvítězil v Nantes 2:0 a v neúplné tabulce se posunul na čtvrtou pozici, která zaručuje start v kvalifikaci o Ligu mistrů. Svěřenci trenéra Erica Roye bodovali v pátém zápase za sebou a před nimi jsou vedle vedoucího PSG už jen Nice a Monako. Venkovní výhry si připsal i Štrasburk nad Lorientem a Montpellier nad Métami. Utkání mezi Toulouse a Rennes branku nenabídlo. Marseille i díky sedmé asistenci Pierre-Emericka Aubameyanga v sezoně přehrál Clermont 2:1. Ligový lídr PSG na cestě za obhajobou titulu klopýtl, ztratil dva body za remízu v Lille.

Nantes – Brest 0:2

První poločas příliš šancí nenabídl. Téměř ihned po změně stran se však chopili iniciativy hosté, kteří během 10 minut vstřelili dva góly. Nádherným volejem se nejprve prezentoval Hugo Magnetti, na kterého navázal o chvíli později v malém vápně nikým nehlídaný Steve Mounié, jenž neměl problém s dorážkou. 

Lorient – Štrasburk 1:2

Hosté nakročili k tříbodovému zisku především ve zdařilé první půli, kdy je poslal do vedení utaženou střelou z hranice vápna Dilane Bakwa. Po změně stran pak navíc přidal rozhodující trefu velezkušený Kévin Gameiro, který ve vápně využil dostatečného prostoru nabídnutého hráči Les Merlus. Na úspěšném počínání hostí nakonec nic nezměnil ani snižující gól Bamby Dienga.

Méty – Montpellier 0:1

Jedinou branku v souboji utrápených celků vsítil po rohovém kopu v deváté minutě Maxime Estéve, který si připsal první úspěšnou trefu tohoto ročníku. Ačkoliv byly Méty v zápase aktivnějším celkem, žádný z pokusů si cestu za záda Benjamina Lecomta nenašel. Tým z jihu Francie navrch může těšit fakt, že si tři body připsal poprvé od konce října, kdy zvítězil nad Toulouse.

Toulouse – Rennes 0:0

Domácí zápasu dominovali, avšak nedokázali najít recept na nestárnoucího Steva Mandandu, který vynikajícími zákroky deptal útočníky domácích. Velezkušený osmatřicetiletý gólman přispěl k tomu, že bretaňský celek po sérii tří porážek poprvé bodoval. Toulouse naopak jen prohloubilo výsledkovou krizi, jelikož v nejvyšší francouzské soutěži nezvítězilo již podeváté v řadě.

Marseille – Clermont 2:1

Vedení se ujali Olympionici. Michael Murillo zužitkoval již sedmou asistenci Aubameyanga v ročníku, víc jich v Ligue 1 nikdo nemá. Před odchodem do kabin navýšil skóre Amine Harit, jenž se v nejvyšší francouzské soutěži prosadil poprvé od dubna loňského roku. Domácí si i přes zhoršený výkon po změně stran připsali čtvrté vítězství v řadě, které je posunulo na šestou příčku. Hosté se naopak neodlepili ze dna tabulky, kam se propadli kvůli pětizápasové sérii bez výhry.

Lille – PSG 1:1

První změna skóre nastala až po hodině hry, kdy hosté získali výhodu v podobě penalty, kterou bezpečně proměnil Kylian Mbappé. Jeho trefa se po dlouhou dobu zdála být rozhodující, v nastaveném čase se však z dorážky prosadil střídající Jonathan David. Po osmi ligových výhrách v řadě tak Pařížané naplno nebodovali, oproti tomu jejich soupeř již v 15. utkání za sebou nepoznal přemožitele.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport