Lopes se pod tlakem Monaka nesložil. Lyon po bleskové souhře žolíků už není poslední

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lopes se pod tlakem Monaka nesložil. Lyon po bleskové souhře žolíků už není poslední

Lyon se zvedá, v Ligue vyhrál dvakrát po sobě.
Lyon se zvedá, v Ligue vyhrál dvakrát po sobě.AFP
Monako v 17. kole Ligue 1 prohrálo doma s Lyonem 0:1. Poslední celek soutěže sice vstoupil do zápasu aktivně, postupem času se však uchýlil k čistě defenzivní taktice a od inkasování ho držel jen dobrý výkon brankáře Anthonyho Lopese. O to překvapivější byla rychlá akce z 85. minuty zakončená Jeffinhem, k jehož gólu vedla souhra dalších dvou střídajících hráčů. Les Gones díky tomu poskočili v neúplné tabulce na 16. příčku.

Monako – Lyon 0:1

Prozatimní kouč hostů Pierre Sage vsadil na totožnou sestavu jako před necelým týdnem proti Toulouse a na souhře Lyonu to bylo znát. Jako svěží vítr působil mladík Ernest Nuamah, ve 14. minutě si ovšem v klíčový moment nepohlídal ofsajdové postavení, které ho obralo o gólovou radost. V dresu Monaka byl nejnebezpečnějším mužem úvodního dějství Folarin Balogun, z jeho dvou soubojů s Lopesem ale pokaždé odešel jako vítěz zkušený portugalský gólman.

Flexibilitu svého 33 let starého těla pak prokázal i ve 41. minutě, kdy se musel pořádně natáhnout k pravé tyči proti chytrému pokusu Maghnese Aklioucheho. Už v první půli se sice hrálo zejména okolo vápna Lyonu, po změně stran se to však nezměnilo, ba naopak. Ofenzivní choutky v sobě objevili i střední záložníci Monaka, když nejprve z hranice vápna rozezvučel pravou tyč Mohamed Camara a o chvíli později nebezpečně zakončoval Youssouf Fofana.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Lopes si mohl oddechnout, jelikož kapitán červenobílých z ideální pozice mířil vedle, v 68. minutě už ovšem opět musel do akce při dalším souboji s Balogunem. Olympique naprosto rezignoval na snahy vstřelit gól a plně se soustředil na udržení nerozhodného výsledku. Tomuto dojmu podlehla i Knížata a v 85. minutě za to krutě zaplatila. Bleskový protiútok, který měla na svědomí trojice střídajících hráčů, nekompromisně zakončil Jeffinho.

Tabulka Ligue 1