Le Havre zasypal nejlepší obranu ligy třemi góly. Lens opět promlouvá do bojů o poháry

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Le Havre zasypal nejlepší obranu ligy třemi góly. Lens opět promlouvá do bojů o poháry

Aktualizováno
Emmanuel Sabbi slaví jeden ze dvou gólů, kterými pomohl Le Havru k výhře nad Nice 3:1.
Emmanuel Sabbi slaví jeden ze dvou gólů, kterými pomohl Le Havru k výhře nad Nice 3:1.AFP
Nice v 16. kole Ligue 1 prohrálo v Le Havru 1:3. Duel nejlepší obrany s druhou nejhorší ofenzivou se vyvíjel opačně, než se dalo předpokládat. Už v páté minutě totiž otevřel skóre Emmanuel Sabbi, jenž na premiérovou trefu ve francouzské nejvyšší soutěži navázal o půl hodiny později fantastickou dělovkou. Orli tak teprve podruhé v sezoně inkasovali v jednom utkání dvě nebo více branek. Poprvé to bylo při výhře nad PSG, kterému nyní dali šanci odskočit na čele tabulky o sedm bodů. Lens si poradil s Remeší 2:0, a po šňůře 11 ligových duelů bez porážky poskočil v neúplné tabulce na pátou příčku znamenající evropské poháry.

Le Havre – Nice 3:1

Nice vstoupilo do utkání jako obvykle ze zabezpečené obrany. Velký šok pro něj ovšem přišel už v páté minutě, kdy Marcin Bulka nedokázal zkrotit slabou střelu Mohameda Baya a míč pouze vyrazil k dobíhajícímu Sabbimu, který jednoduše trefil odkrytou branku. Za vyrovnáním se tlačil ve 14. minutě Gaëtan Laborde, v pádu na hranici malého vápna ale nastřelil pouze gólmana. Tlak Nice se ovšem stupňoval. V 19. minutě musel Arthur Desmas zasahovat proti hlavičce Jérémieho Bogy.

Velkou šanci měl chvíli nato Pablo Rosario, kterému vracel míč před branku Boga, Rosario ale při zakončení podklouzl. A tak přišla pro hosty další rána. Ve 35. minutě si krásně zpracoval dlouhý centr Sabbi a naprosto osamocený z druhého dotyku fantasticky vypálil ke vzdálenější tyči. Krátce nato mohl snížit Evann Guessand, jeho střela z úhlu ale jen prosvištěla podél brankové čáry.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Smolný zápas pro Nice pokračoval i po změně stran, domácí se v 51. minutě dočkali penalty. K její exekuci se s vidinou hattricku nepostavil Sabbi, ale Bayo a dělovkou doprostřed brány ji proměnil. S blížícím se koncem se na hřišti začalo přiostřovat, což vyústilo v menší strkanici, za niž si odnesli červené karty Samuel Grandsir a Jean-Clair Todibo. Na výhře domácích už nic nezměnila ani pozdní branka Nice, když v 91. minutě dorážel míč do sítě Tom Louchet.

Lens – Remeš 2:0

Červenobílí vstoupili do zápasu lépe a ve druhé desetiminutovce byli blízko k úvodní trefě. Povedený centr od rohového praporku si totiž našel ve vzduchu Emmanuel Agbadou, jenže orazítkoval pouze tyč brány Brice Samby. Krátce nato už hosté balon na místo určení zásluhou Mohameda Daramyho dopravili, ale gólovou radost jim sebral systém VAR, který odhalil těsný ofsajd střelce. Síly na trávníku se postupem času vyrovnaly a do hry se více dostala i útočná esa Racing Clubu.

Tomu se před pauzou podařilo vstřelit branku, když Saïd využil nedorozumění v defenzivě soupeře a před odkrytou sítí se nemýlil. Odpověď mohla přijít po návratu z kabin. Přízemní střela, kterou vyslal Junja Ito, však prosvištěla těsně vedle. Úspěchem neskončila ani nadějná hlavička kapitána Yunise Abdelhamida, a tak si čtvrt hodiny před koncem vzali slovo opět domácí. Ruben Aguilar našel Óscara Córtese, který 10 minut po příchodu na hřiště definitivně zlomil odpor Remeše.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport