Gruzínský talent z Mét své rodné město nepotopil, Lyon prodloužil vítěznou sérii

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gruzínský talent z Mét své rodné město nepotopil, Lyon prodloužil vítěznou sérii

Lyon zapsal v Ligue 1 čtvrtý triumf za sebou.
Lyon zapsal v Ligue 1 čtvrtý triumf za sebou.AFP
Lyon zvítězil ve 23. kole Ligue 1 na půdě Mét 2:1, a přidal tak čtvrté ligové vítězství v řadě. Jako první šel do vedení nováček z Mét, když před čtvrthodinou hry využil chybnou rozehrávku hostů rodák z Lyonu Georges Mikautadze, jenž však nastupuje za gruzínskou reprezentaci. Les Gones ovšem zareagovali vyrovnávacím zásahem v nastaveném čase prvního dějství, na které navázal v 60. minutě vítěznou trefou Saïd Benrahma, jenž si připsal první trefu po příchodu z West Hamu.

Méty – Lyon 1:2

Úvodní minuty příliš pohledné kopané nepřinesly. Hráči Lyonu sice drželi míč, avšak převládala kombinace kolem středového kruhu. Ve 13. minutě ale právě jednu z přihrávek domácích vystihl Mikautadze, jenž dlouhý sprint téměř přes polovinu hřiště zakončil bezchybným lobem. Po úvodní trefě se Les Gones začali víc přibližovat brance Mét.

Na první velkou šanci si ovšem počkali do 26. minuty, kdy Ernest Nuamah namířil přímo na gólmana Alexandreho Oukidju. Nakonec se domácí mohli radovat v nastaveném čase úvodního dějství poté, co střela Clintona Maty skončila na kopačce Alexandra Lacazetta, který se z dobré pozice nemýlil.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ani vstup do druhé půle nepřinesl ofenzivní představení, jediný střelecký pokus střídajícího Benrahmy navíc zamířil daleko od branky. Hosté se však obratu přece jen dočkali, když v 60. minutě Maxence Caqueret naservíroval míč Benrahmovi, který prostřelil domácí obranný val. Ve zbytku utkání Les Gones zklidnili tempo a náskok si pohlídali.

Tabulka Ligue 1