Rennes se díky jubilejní trefě Bourigeauda udrželo na vítězné vlně, slaví i Lyon a Monako

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rennes se díky jubilejní trefě Bourigeauda udrželo na vítězné vlně, slaví i Lyon a Monako

Aktualizováno
Rennes si v Le Havru připsalo pátou ligovou výhru v řadě.
Rennes si v Le Havru připsalo pátou ligovou výhru v řadě.Profimedia
Rennes ve 21. kole Ligue 1 uspělo v Le Havru 1:0 a potvrdilo skvělou aktuální formu, na hřišti nováčka si připsalo páté vítězství v řadě, což je nejlepší bilance ze všech týmů v soutěži. Nantes vyhrálo poprvé po šesti zápasech a oplatilo Toulouse porážku z loňského finále poháru i z podzimní části ligy. Lorient si poradil s Remeši 2:0 a díky druhému triumfu v řadě se odlepil ode dna tabulky. Poslední Clermont překvapivě získal bod za remízu se třetím Brestem. Monako ovládlo nedělní šlágr v Nice a přicvaklo se za něj na třetí místo na rozdíl jediného bodu. Lyon bere podruhé za sebou tři body, tentokrát za výhru v Montpellier.

Le Havre – Rennes 0:1

Dlouho se zdálo, že se diváci dočkají bezbrankové remízy. V 60. minutě ovšem zaúřadovala dlouholetá opora hostů Benjamin Bourigeaud, jenž vsítil svou jubilejní 50. branku v nejvyšší francouzské soutěži. Tým z Bretaně tak v součtu s pohárovými duely prodloužil vítěznou šňůru už na osm soutěžních střetnutí v řadě a v tabulce poskočil na sedmé místo.

Clermont – Brest 1:1

Hosté nasadili v první půli vysoké tempo a nikdo by se nemohl divit, kdyby vstřelili alespoň dvě branky. Prosadili se však až na začátku druhého dějství, když se povedeným obstřelem na zadní tyč prezentoval Pierre Lees-Melou. V 69. minutě však uzmul bod pro Les Lanciers Grejohn Kyei. Piráti tak promarnili šanci na alespoň dočasný posun na druhou příčku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perfofrm

Lorient – Remeš 2:0

Domácím zajistila druhé vítězství v řadě lednová posila Mohamed Bamba, francouzský záložník se prosadil ve všech třech utkáních, do kterých v oranžovém dresu nastoupil. Les Merlus se tak i díky jeho formě v tabulce posunuli mimo pozice zaručující přímý sestup. Klub z Remeše naopak nezvládl už čtvrté soutěžní klání po sobě a postupně se mu začínají vzdalovat pohárové příčky.

Před prvním gólem překonali hráči Lorientu celé hřiště osmi přihrávkami.
Před prvním gólem překonali hráči Lorientu celé hřiště osmi přihrávkami.Opta by Stats Perform

Toulouse – Nantes 1:2

Nantes přerušilo déle než dva měsíce trvající sérii bez triumfu. Kanárci sice nebyli lepším týmem, na rozdíl od svého soupeře však předvedli výbornou efektivitu, když ze svých prvních dvou střel mířících na branku pokaždé skórovali. V obou případech u toho byl Mostafa Mohamed, jenž hned ve druhé minutě otevřel skóre a krátce po změně stran přihrál na vítězný gól Tinovi Kadeweremu.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Nice – Monako 2:3

Hosté po trefách Denise Zakarii dvakrát vedli, Orli však i díky brance Evanna Guessanda v početní nevýhodě skóre srovnali. Rozhodující moment se udál v 77. minutě, kdy se prosadil Aleksandr Golovin. Knížata díky výhře dýchají svému nedělnímu soupeři na záda, naopak hráči Nice museli skousnout první domácí porážku od dubna loňského roku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Montpellier – Lyon 1:2

Domácí se dostali do vedení zásluhou Arnauda Nordina, jenž se po zdravotních problémech prosadil poprvé od září. Hosté byli hned několikrát blízko vyrovnání. Velkou smůlu měl Akor Adams, jemuž nejprve odvolali branku kvůli ofsajdu a následně spálil několik tutovek.

Gólu a nakonec i obratu se však Les Gones dočkali. Nejprve v 74. minutě srovnal ve formě hrající Alexandre Lacazette, na něhož navázal rozhodující trefou Maxence CaqueretA po Voženílkovi si plynule přelez do víkendu . Zklamaní La Paillade tak prodloužili čekání na výhru před svým publikem na osm soutěžních zápasů.

Tabulka Ligue 1