K útoku Lens na TOP čtyřku zavelel Wahi. PSG vybičoval brzký gól k zakulacení bodového zisku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

K útoku Lens na TOP čtyřku zavelel Wahi. PSG vybičoval brzký gól k zakulacení bodového zisku

Hráči Lens navázali na dvě předešlé výhry, se Štrasburkem si poradili 3:1.
Hráči Lens navázali na dvě předešlé výhry, se Štrasburkem si poradili 3:1.AFP
Lens ve 21. kole Ligue 1 porazilo Štrasburk 3:1 a přiblížilo se elitní čtyřce tabulky. Domácí si brzy mohli užívat dvoubrankového náskoku po gólech Elye Wahiho, jenž si připsal i asistenci, a Davida Pereiry da Costy. Hosté se dlouhou dobu zdáli zaskočení a k bodům jim nepomohlo ani snížení, o které se před odchodem do šaten postaral Thomas Delaine. Lídr tabulky PSG naplnil papírové předpoklady a porazil vyzyvatele z Lille 3:1. Pařížany nerozhodil ani brzký inkasovaný gól, výhrou dosáhli na hranici 50 bodů a zároveň získali dvojciferný náskok na pronásledovatele z Nice.

Lens – Štrasburk 3:1

Racing Club začal aktivně a mohl jít do vedení hned z první útočné akce, kterou zakončoval Jhoanner Chávez. Jeho pokus v brance neskončil jen díky přispění pohotového obránce hostů. Alsasané se snažili kontrovat, nicméně po chybě v jejich pokutovém území se v 16. minutě prosadil do prázdné brány Wahi. Loňský vicemistr Francie dál tlačil na pilu, zatímco svěřenci Patricka Vieiry stěží odvraceli průniky za svoji obranu.

Ve 30. minutě se střelec úvodního gólu pasoval do role nahrávače a připravil skvělou příležitost pro Pereiru da Costu, který poslal míč do levého dolního rohu brány. Chybám v obraně se ale neubránili ani domácí, jednu takovou potrestal před koncem první půle Delaine. V úvodních minutách druhého dějství byl relativní klid a fanouškům se naskytl diametrálně odlišný pohled, než jaký viděli v prvním poločase.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 58. minutě si nerozuměl obránce a gólman hostů, čehož pohotovým lobem využil Florian Sotoca. Tým z Alsaska se nevzdával a skvěle si počínal hlavně Delaine, kterému vstřelený gól evidentně pomohl a s klidem rozdával přihrávky spoluhráčům. Ti už ale tušili, že si domácí náskok pohlídají a po pár posledních ofenzivních pokusech poslední minuty jen dohrávali.

PSG – Lille 3:1

Na první branku nemuseli fanoušci v Parku princů čekat dlouho. Většina z nich by si ji však nejspíš raději odpustila, jelikož se v šesté minutě ujali vedení svěřenci Paula Fonsecy. Tiago Santos předvedl fantastický průnik po pravé straně, z něhož vytěžil úvodní gól po pohotové dorážce turecký forvard Yusuf Yazici. Miláčci domácího publika ovšem potřebovali k vyrovnání pouhé čtyři minuty.

Po jejich uplynutí si Goncalo Ramos připsal čtvrtou branku v dresu PSG díky nepochopitelné chybě v rozehrávce Lille, které darovalo balon Ousmane Dembélému. Ten pasem umožnil Portugalci doklepávat do prázdné klece. Pouhých sedm dalších minut stačilo Pařížanům k dokonání obrat, brazilský bek Alexsandro si za jiných okolností ukázkovou patičkou srazil centr Fabiána Ruize do vlastní sítě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Chvíli po změně stran již poněkolikáté chyboval Alexsandro, kterému unikl Nordi Mukiele a jen díky skvělému zákroku Lucase Chevaliera se náskok PSG nerozrostl. Talentovaný gólman podržel svůj tým také v 74. minutě, když nádherným zákrokem vyrazil prudkou střelu Randala Kolo Muaniho zpoza malého vápna. Právě tento muž nicméně určil konečné skóre zápasu, když po milimetrově přesné křižné přihrávce Bradleyho Barcoly nasměroval míč do odkryté branky.

Tabulka Ligue 1