Le Havre se zalekl dlouhé přesilovky, Mbappé dotlačil PSG k vítězství i bez Donnarummy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Le Havre se zalekl dlouhé přesilovky, Mbappé dotlačil PSG k vítězství i bez Donnarummy

Aktualizováno
Vítězný gól PSG v Le Havru dal Kylian Mbappé.
Vítězný gól PSG v Le Havru dal Kylian Mbappé.AFP
Obhájce francouzského titulu PSG vyhrál ve 14. kole Ligue 1 v Le Havru 2:0. Pařížané ovšem nevstoupili do utkání správnou nohou, když daň za špatnou komunikaci zaplatil červenou kartou Gianluigi Donnarumma. Po tomto incidentu se ale hosté probrali a po zásluze se ještě před přestávkou prosadil Kylian Mbappé. Ve druhé půli měli sice domácí spoustu šancí, zaskakující gólman Arnau Tenas si ovšem hlasitě řekl o více herního času. Brest přemohl Clermont 3:0 a Monako porazilo Montepllier 2:0 stejně jako Lille Méty. Střet Toulouse s Lorientem vítěze nenašel. V posledním nedělním klání přehrála Marseille Rennes.

Le Havre – PSG 0:2

O překvapení se mohl v úvodu postarat bratr dlouholeté opory Tottenhamu Gautier Lloris, jeho ránu ale téměř na brankové čáře zneškodnil jeden z obránců. Zanedlouho přišla obrovská hrubka Nordiho Mukieleho, jenž donutil vyběhnout daleko z brány Donnarummu, který byl u míče ovšem pozdě, fauloval, a tak musel v 10. minutě předčasně do sprch. I přes oslabení se do šance poté řítil Mbappé, jeho ránu na zadní tyč však nakonec nohama vyrazil brankář domácích.

Francouzská superstar se vzápětí přece jen prosadila, skrytá rána zpoza vápna se od tyče odrazila za záda Arthura Desmase. V závěru prvního dějství mohlo být vyrovnáno, avšak Josue Casimir neudržel nervy na uzdě a stoprocentní šanci promarnil. Po změně stran neměl daleko k vyrovnání Yassine Kechta, jeho dělovku ze střední vzdálenosti ale Tenas reflexivně vyrazil do zámezí.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Zanedlouho si spletl barvy dresů známý potížista Ousmane Dembélé, čímž do protiútoku vyslal klub z Normandie, na mladém zaskakujícím Španělovi si nicméně vylámal zuby Mohamed Bayo. Krátce nato si rychlonohý Francouz chtěl napravit pošramocenou reputaci, jeho střela ovšem pouze olízla zadní tyč. Pár chvil před koncem utkání navíc potrestal neschopnost útočníků soupeře ještě Vitinha, s jehož tečovanou střelou nemohl Desmas nic dělat.

Brest – Clermont 3:0

Brest potvrdil návrat na vítěznou vlnu z minulého víkendu, kdy vyzrál na Montpellier. Na první domácí triumf v nejvyšší soutěži od konce září zadělal tým z Bretaně ještě v první půli, kdy se postupně prosadili Romain Del Castillo, jenž proměnil nařízenou penaltu, a Mathias Pereira Lage. Autor prvního gólu navíc po změně stran přidal definitivní pojistku. O poznání veselejší sérii ukončili Les Lanciers, pro něž šlo o první venkovní duel po více než dvou měsících, ve kterém nezískali ani bod.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Monako – Montpellier 2:0

Hlavní postavou duelu na Stade Louis II se stal japonský křídelník Takumi Minamino, který přesným zásahem v deváté minutě rozhodl o triumfu Knížat. Navázal tak na předešlé utkání v Paříži, kde si kromě gólu připsal také asistenci. Celek z Azurového pobřeží si díky tomu pojistil třetí příčku tabulky, naopak La Paillade popáté v řadě nezvítězili a balancují na hraně sestupového pásma.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Toulouse – Lorient 1:1

První větší šanci souboje ze spodních pater tabulky si vypracovali hosté, avšak nejen v tomto případě se blýskl skvělým zákrokem obrovský talent Le Téfécé, teprve osmnáctiletý gólman Guillaume Restes. Po brance Thijse Dallingy, jenž se prosadil ve třech po sobě jdoucích ligových duelech v závěru vyrovnal Bamba Dieng a body se tak dělily.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Lille – Méty 2:0

Dogám sice chvíli trvalo, než se dostaly do zápasu, v nastaveném čase první půle nicméně hned dvakrát skórovaly. Poprvé rozvlnil síť Yusuf Yazici, na něhož o čtyři minuty později navázal Jonathan David, který za pomoci brankáře a tyče zvýšil domácí náskok. Hrdinou napínavého duelu se ale stal gólman čtyřnásobného mistra Francie Lucas Chevalier, jenž zlikvidoval dvě penalty. Nováček soutěže tak sérii čtyř zápasů bez prohry neprodloužil, naopak Lille odešlo z utkání s prázdnou naposledy na konci září, kdy podlehlo Reims.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stas Perform

Marseille – Rennes 2:0

Domácím zajistil tři body již v osmé minutě proměněnou penaltou Pierre-Emerick Aubameyang, jenž navázal na fantastický výkon ze zápasu Evropské ligy proti Ajaxu, v němž vsítil hattrick. Bitvu poznamenaly i červené karty na obou stranách, na výhře Olympioniků to však nic nezměnilo. Hráči v bílých dresech, jejichž druhou branku dal Azzedine Ounahi, tak ve francouzské nejvyšší soutěži zvítězili poprvé od 8. října a zároveň si udrželi domácí sérii neporazitelnosti, která trvá od startu sezony.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport