Vyhazov trenéra utrápený Lyon nespasil. Nice poprvé v sezoně našlo přemožitele

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vyhazov trenéra utrápený Lyon nespasil. Nice poprvé v sezoně našlo přemožitele

Aktualizováno
Přestřelku v Lens ovládli domácí, nad Lyonem vyhráli 3:2.
Přestřelku v Lens ovládli domácí, nad Lyonem vyhráli 3:2.AFP
Lyon prohrál ve 14. kole Ligue 1 v Lens 2:3. Při přestřelce byli hlavními postavami mladý stoper hostů Jake O’Brien a domácí Przemyslaw Frankowski. Oba se dokázali za svůj tým dvakrát prosadit, přičemž šťastnější byl polský záložník, jehož trefa byla nakonec vítězná. Lyon tak v tabulce zůstává poslední, k prolomení krize mu nepomohl ani vyhazov trenéra Fabia Grossa. Ve druhém sobotním utkání francouzské nejvyšší soutěže přehrálo Nantes Nice 1:0 a přichystalo mu první porážku v sezoně.

Lens – Lyon 3:2

V úvodních minutách si připravili skvělou šanci hosté, když centr z pravé strany zakončoval Diego Moreira, hlavičku však namířil pouze do boční sítě. Další zajímavou příležitost vytvořil stále teprve 20letý odchovanec Lyonu Rayan Cherki, jenž za první tým nastupuje již pátou sezonu, nicméně jeho skvělé přihrávky nedokázal využít Ernest Nuamah. Smutek ale netrval dlouho, z následného rohu se totiž z voleje prosadil O’Brien.

Irský obránce byl ovšem i u přesného zásahu loňského vicemistra, když jeho nepovedenou přihrávku dozadu zachytil Wesley Saïd, který si v samostatném úniku vychutnal Anthonyho Lopese. Po změně stran přebrali otěže domácí fotbalisté. Krátce po hvizdu zahajující druhou půli si vybojovali pokutový kop, který s přehledem proměnil střídající Frankowski. Moreira měl záhy obrovskou šanci, avšak střela mu nesedla a Brice Samba ji zlikvidoval.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

O chvíli později v ještě větší tutovce selhal Kevin Danso, jehož dělovka z bezprostřední blízkosti skončila mezi diváky. Přece jen ale vyrovnání přišlo. O’Brien se znovu nejlépe zorientoval při rohovém kopu a uklidil míč do prázdné brány. Racing Club ale uzmul vedení zpět do svých rukou, když skvělý volej Frankowskiho propadl až za Lopesova záda. V úplném závěru obdržel červenou kartu Florian Sotoca, jenže početní výhody nedokázali svěřenci Pierra Sageho využít.

Nantes – Nice 1:0

Tým s nejvíce čistými konty kapituloval ještě v prvním dějství, kdy se míč odrazil přímo k Florentu Molletovi, jenž střelou z bezprostřední blízkosti pod břevno nedal brankáři sebemenší šanci. Na druhé straně zůstal výborně chytající Alban Lafont nepřekonán a Nantes tak po čtyřech zápasech bez výhry bralo tři body.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport