Štrasburk si přivezl mizernou formu i do Remeše, k neúspěchu ho odsoudily mladé pušky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Štrasburk si přivezl mizernou formu i do Remeše, k neúspěchu ho odsoudily mladé pušky

Hráči Remeše slaví gól do sítě Štrasburku.
Hráči Remeše slaví gól do sítě Štrasburku.AFP
Hráči Remeše ve 14. kole Ligue 1 nezaváhali a po vítězství 2:1 nad Štrasburkem získali důležité tři body. Úvodní zásah zaznamenal po pohledné kombinaci už v 10. minutě mladý Maročan Amir Richardson, pro kterého se jednalo o třetí branku v sezoně. Ještě před pauzou navíc domácí klub vedení navýšil, když při akci 21letého Mohameda Daramyho pomohl míči do sítě hostující Lucas Perrin. Klub z Remeše tak nad Racingem vyhrál před vlastním publikem poprvé od roku 2018.

Remeš – Štrasburk 2:1

V deváté minutě se dostal do stoprocentní příležitosti Ismaël Doukouré, sám před brankářem ale selhal. Promarněná šance ho po necelé minutě mrzela jednou tolik, neboť na druhé straně se z úvodní branky radovali domácí. Daramy nápaditou přihrávkou pod sebe vybídl Richardsona, který se střelou z prvního doteku pod břevno nemýlil. Ve 34. minutě se pokusil využít nezajištěné obrany Habib Diarra, jeho pokus na vyrovnání ale zneškodnil Yehvann Diouf.

Ve 42. minutě po samostatném úniku a rychlé kličce brankářovi zvýšil už na 2:0 Daramy, míči však do sítě pomohl také stoper Perrin. Druhé dějství neznamenalo pro vývoj utkání žádnou dramatickou změnu. Domácí v červenobílých dresech nenechali nic náhodě a dvougólový náskok pečlivě střežili. Hostující Štrasburk pod vedením Patricka Vieiry musel naopak vzdorovat dalšímu dobývání vlastní brány.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Za hosty byl velmi blízko ke snížení v 70. minutě Kevin Gameiro, jehož tvrdou ránu po úniku na pravém křídle vytěsnil jediný Francouz v základní sestavě domácích Diouf. Týmu z Alsaska pak bývalý francouzský reprezentant přece jen vykřesal naději proměněným pokutovým kopem z 88. minuty, Remeš si ale těsný náskok dokázala uhlídat.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport