Znovuzrozený Aubameyang opět zářil, i druhý výjezd Lyonu do Marseille skončil neslavně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Znovuzrozený Aubameyang opět zářil, i druhý výjezd Lyonu do Marseille skončil neslavně

Pierre-Emerick Aubameyang dal v posledních třech soutěžních zápasech pět gólů.
Pierre-Emerick Aubameyang dal v posledních třech soutěžních zápasech pět gólů.AFP
Olympique Marseille zvítězil v dohrávce 10. kola Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Lyonem 3:0. Domácí sebevědomě vykročili za třemi body a hráče Les Gones k ničemu nepustili. Hlavní postavou při snadném triumfu Olympioniků byl Pierre-Emerick Aubameyang, který vsítil jednu branku a u dalších dvou asistoval. Zkušený kanonýr tak našel zpět svou ztracenou formu a během posledních tří soutěžních zápasů zaznamenal sedm kanadských bodů.

Marseille – Lyon 3:0

Původní termín duelu těchto odvěkých rivalů poznamenal incident fanoušků Marseille, kteří zaházeli autobus hostů kameny, přičemž zranili kouče Fabia Grossa. Tomu už se sice zahojily krvavé šrámy v obličeji, zároveň už však nebyl koučem Lyonu, jelikož vedení klubu rozhodlo na konci listopadu o jeho odvolání. Těžké časy prožíval i Grossův krajan na lavičce Marseille Gennaro Gattuso

Horkokrevný italský trenér totiž o víkendu oslavil teprve druhou výhru v Ligue 1, tým přitom vedl již sedmkrát. Nakročit ke třetímu triumfu chtěl v úvodu utkání Jordan Veretout, když se opřel do odraženého míče za vápnem. Chybělo mu ale štěstí, jeho dělovka proletěla těsně nad břevnem. Úspěchu se domácí ovšem dočkali ve 21. minutě.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Před prázdnou bránu obdržel Vitinha perfektní pas a poslal bez problému Olympique do vedení. Podobnou situaci jako Portugalec měl před sebou po chvíli Michael Murillo, jenž uklízel míč mezi nehlídané tři tyče hlavou. Hned zpočátku druhé půle mohl skórovat Aubameyang, který utekl celé obraně a obešel i brankáře, nicméně při zakončení trefil pouze boční síť.

Vzápětí si Gabonec vedl mnohem lépe, když po přihrávce Vitinhy mířil přesně pod břevno. V 67. minutě jásali domácí přiznivci znovu, jelikož se opět prosadil portugalský hráč, ovšem radost skončila předčasně, protože gólové situaci předcházela ruka. Čtvrt hodiny před koncem utkání pálil aktivní Vitinha znovu, tentokrát jistě zasáhl Anthony Lopes. V samém závěru vystřelil z úhlu Bilal Nadir, ale trefil pouze vzdálenější tyč.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport