Překvapivá ztráta PSG, doma nedalo ani gól a všechny body darovalo Lyonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Překvapivá ztráta PSG, doma nedalo ani gól a všechny body darovalo Lyonu

Aktualizováno
Lyonu stačil jediný gól k výhře.
Lyonu stačil jediný gól k výhře.AFP
Fotbalisté Paris Saint-Germain ve 29. kole Ligue 1 doma překvapivě podlehli Lyonu 0:1. Hvězdný tým kolem Lionela Messiho (35) a Kyliana Mbappého (24) tak po předchozí porážce 0:2 s Rennes prohrál podruhé za sebou a jeho náskok v čele tabulky před Lens se snížil na šest bodů.

Lille – Lorient 3:1

Fotbalisté Lille od prvních minut potvrzovali roli favorita. Aktivní byl především Cabella, jenž zahrozil v úvodní desetiminutovce hned dvakrát. V obou případech však střelu nasměroval mimo tři tyče. Ve 13. minutě si ale hráč v Kristových letech spravil chuť, když po šikovném zaseknutí nasměroval balon levačkou přesně k zadní tyči.

Další gól mohl přidat po střele z hranice vápna Timothy Weah, který si šikovně narazil míč se spoluhráčem, ráně však chyběla razance. Před odchodem do šaten málem vyrovnal z ojedinělé akce hostů Bamba Dieng, jenže Lucas Chevalier situaci skvěle ustál.

Lille bylo v utkání lepším týmem.
Lille bylo v utkání lepším týmem.Opta by Stats Perform

Emoce vzbudil zkraje druhého poločasu Bamo Meité, jenž nevybíravě sestřelil Jonathana Bambu. Rozhodčí faul odměnil žlutou kartou, za kterou mohl být bek z Pobřeží slonoviny ještě rád. Druhá půle jinak nenabízela tak atraktivní podívanou jako ta první. Lille se snažilo přidat pojišťovací gól, jenže s přibývajícím časem upřelo pozornost více na defenzivu. Častým obrazem hry tak byla zdlouhavá kombinace obránců Les Dogues na půli hřiště.

V 77. minutě tak přišel trest za pasivitu v podobě vyrovnávací trefy Koného, který se přes bránícího hráče prosadil díky většímu důrazu. Lauf Lorientu ale trval pouhé dvě minuty, neboť následně musel hřiště opustit po druhé žluté kartě Laurent Abergel. Dogy nabídnutou přesilovku využily zásluhou Zhegrova, který ranou o tyč napravil trestuhodné zaváhání Bamby, jenž z hranice vápna o chvíli dříve přestřelil. Žolík z Kosova přidal v nastavení po drzém průniku i pojišťovací gól.

Nantes – Remeš 0:3

Domácí se od úvodního hvizdu tlačili do zakončení, zajímavé gólové šance se ovšem dočkali až před čtvrthodinou hry. Dobře mířenou hlavičku Mosese Simona a následné ostřelování z dorážek ve vápně ale zázračně zneškodnil brankář Yehvann Diouf.

Remeš se postupem času osmělila a předčila tempo svého soupeře. Ve 32. minutě orazítkoval hostující Folarin Balogun z hranice pokutového území břevno. O šest minut později už byl Flips úspěšnější, když doklepl k pravé tyči šťastně odražený balon. Mladý Francouz hned nato potrestal opařenou defenzivu Nantes ještě jednou, když skóroval nechytatelně do levé šibenice.

Remeš byla především ve druhém poločase o něco aktivnější.
Remeš byla především ve druhém poločase o něco aktivnější.Opta by Stats Perform

Červenobílí se dvougólovým vedením nenechali uchlácholit a v 58. minutě přidali další branku. Směr míče odraženého od břevna skvěle odhadl Marshall Munetsi, jenž se zakončením do odkryté sítě neměl příliš starostí. Fanoušci Kanárků se v závěru utkání postavili zády k trávníku, při tomto nesouhlasném gestu s výkonem svého celku však o žádnou zajímavou akci nepřišli.

Angers – Nice 1:1

Angers obralo doma o body Nice, s nímž uhrálo remízu 1:1. Bleskurychlou branku si v utkání připsal Terem Moffi, jenž si skvělou formu z první poloviny sezony, kterou strávil v Lorientu, drží i v dresu Orlů. Ještě v prvním dějství ale díky fatální chybě obrany dostal domácí zpět do hry Ibrahima Niane. Celek z Azurového pobřeží už po změně stran odpovědět nedokázal, a černobílí tak získali alespoň bod v teprve sedmém ligovém zápase v tomto ročníku. Zároveň s hosty ani podruhé v sezoně neprohráli.

Brest – Toulouse 3:1

Fotbalisté Brestu zvítězili na vlastním hřišti nad Toulouse 3:1. Skóre otevřel již v 10. minutě přesnou hlavičkou hostující Thijs Dallinga, jenž zaznamenal už 11. branku v probíhajícím ročníku nejvyšší francouzské soutěže. Zbraň v podobě centrovaných míčů ale zafungovala i na druhé straně, když ještě do poločasu srovnal Steve Mounié. K obratu domácích pak po hodině hry přispěl znovu hlavou Jérémy Le Douaron. Červenobílí díky třem bodům vypluli ze sestupových vod.

Toulouse si vypracovalo více šancí, góly však dával Brest.
Toulouse si vypracovalo více šancí, góly však dával Brest.Opta by Stats Perform

Clermont – Ajaccio 2:1

Fotbalisté Clermontu zvítězili na domácím hřišti proti AC Ajacciu 2:1. Utkání gólově otevřel ve 25. minutě hostující Mounaim El Idrissy, ve druhé půli však dvěma proměněnými pokutovými kopy duel zvrátil Grejohn Kyei. Korsičané po třech zápasech konečně skórovali, na body to však nestačilo. Les Lanciers naopak konečně vyhráli před svými fanoušky, což se jim v předchozích pěti zápasech nepodařilo.

Clermont byl výrazně nebezpečnějším celkem.
Clermont byl výrazně nebezpečnějším celkem.Opta by Stats Perform

Monako – Štrasburk 4:3

Očekávaná výhra se i přes rychlý vstřelený gól nerodila lehce, Le Racing totiž díky skvěle nacvičeným standardním situacím ještě do konce poločasu otočil skóre. Druhá půle ovšem patřila domácímu mužstvu, když nejprve vyrovnal osmnáctiletý Eliesse Ben Seghir, následně se prosadil i stejně starý Edan Diop a nakonec rozhodujícím gólem přispěl Youssouf Fofana.

Takhle hráči Monaka skórovali.
Takhle hráči Monaka skórovali.Opta by Stats Perform / AFP

PSG – Lyon 0:1

Pařížané sice v prvním poločase herně dominovali, největší příležitost si však vypracovali hosté. Nabídnutou penaltou ale ve 39. minutě pohrdnul Alexandre Lacazette. Rozhodující zásah si po změně stran připsal forvard Bradley Barcola, jenž do zápasu naskočil z lavičky. Mistr ligy tak neodčinil ostudnou prohru z minulého kola a podruhé v řadě před vlastními diváky neskóroval.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport