Lyon navázal na velká vítězství. V Toulouse jej z bryndy vytáhl kapverdský zadák soupeře

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Lyon navázal na velká vítězství. V Toulouse jej z bryndy vytáhl kapverdský zadák soupeře

Lyon získal výhru v závěru.
Lyon získal výhru v závěru.Profimedia
Toulouse nedokázalo ve 31. kole Ligue 1 obrat o body Olympique Lyon, s nímž nakonec prohrálo 1:2. Podstatné momenty se udály již před koncem první půle. Nejdříve se ve 34. minutě prezentoval přesně zahraným pokutovým kopem hostující tahoun Alexandre Lacazette (31), hned o tři minuty později ale odpověděl trefou Zakaria Aboukhlal (23). Poslední slovo nakonec měli domácí, jenže v negativním slova smyslu, jelikož výhru hostům přisoudil vlastencem Kapverďan Logan Costa (22). Hosté se tak radovali z tříbodového zisku potřetí v řadě.

Úvod duelu zachytil v lepším rozpoložení hostující celek, který dominoval na míči, dlouho si ale nebyl schopen vypracovat žádnou výraznější příležitost. Utkání tak nabralo spád až několik minut před odchodem do šaten. Nejprve vyrazil do rychlého kontru Jeffinho, jenž se obtočil kolem jednoho z obránců, následně jím byl zatahán za dres a kopala se penalta.

Míč si na bílý puntík postavil Lacazette a nekompromisní ranou otevřel skóre. Hostující kapitán mohl vzápětí přidat také druhý gól, po přiťuknutí od Corentina Tolissa ale hlavou mířil trestuhodně mimo. Toho mohl záhy litovat ještě výrazněji. Svižná akce domácích vyústila v dělovku Branca van den Boomena, balon se odrazil k Aboukhlalovi, jenž z malého vápna dostal míč do sítě.

Utkání Toulouse – Lyon 1:2

Po hodině hry se mohli Les Violets dostat dokonce do vedení, když po hezké kombinaci vybídl Thijs Dallinga zpětnou přihrávkou ke skórování Warrena Kamanziho, jeho pokus však Anthony Lopes dokázal vyrazit na roh. Chvilku nato se připomněl také Lyon. Rayan Cherki předvedl na pravé straně skvělou individuální akci, při níž vyřadil ze hry několik domácích obránců, celou situaci ještě vyšperkoval přihrávkou do výhodné pozice na Tolissa, ten ale pálil pouze do břevna.

Les Gones se tak veledůležitého gólu dočkali až v závěrečné desetiminutovce. Cherki našel na zadní tyči Lacazetteho, který sice trestuhodně poslal balon jen pod sebe, kde se však k jeho štěstí nacházel skluzující Costa, a ten tak utkání rozhodl nešťastným vlastencem.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport