Marseille po pěti měsících odvolala Gattusa. Italského trenéra nahradil Gasset

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Marseille po pěti měsících odvolala Gattusa. Italského trenéra nahradil Gasset

Gattuso se týmu ujal koncem září, teď se s ním loučí.
Gattuso se týmu ujal koncem září, teď se s ním loučí.Reuters
Gennaro Gattuso (46) už není součástí Marseille, vedení aktuálně devátého celku Ligue 1 oznámilo jeho konec ve funkci hlavního trenéra. Italský stratég byl propuštěn pouhých pět měsíců po svém jmenování poté, co nedokázal restartovat tým, který se propadá tabulkou a aktuálně má nejhorší venkovní formu ze všech týmů nejvyšší francouzské soutěže. Olympique záhy představil Gattusova nástupce, jímž se stal Jean-Louis Gasset.

Slavný klub přestal střílet branky, tři body nebral už šestkrát za sebou a naposledy neuspěl na půdě Brestu (0:1). Zprávy o chystaném odvolání Gattusa se začaly objevovat během pondělka, v úterý po poledni pak vedení vše potvrdilo oficiální cestou.

"Olympique de Marseille by Gennarovi a jeho týmu rád poděkoval za odvedenou práci a skvělou profesionalitu, kterou projevovali každý den, a popřál jim hodně štěstí do budoucna," stojí v prohlášení Marseille.

Gattuso se týmu ujal koncem září, kdy nahradil Marcelina a Marseille pod jeho vedením odstartovala kalendářní rok nejhorší sérií od roku 1978. Na pohárové pozice ztrácí celek z přístavního města šest bodů, před měsícem vypadl z Francouzského poháru a osmifinále Evropské ligy odstartoval remízou 2:2 na půdě Šachtaru Doněck.

Olympique bez trenéra dlouho nezůstal, Gattusovým nástupcem se stal Jean-Louis Gasset. Sedmdesátiletý francouzský trenér vedl v minulosti Saint-Étienne či Bordeaux a koncem ledna skončil po dvou letech u kormidla reprezentace Pobřeží slonoviny.

Forma Marseille není zrovna oslnivá.
Forma Marseille není zrovna oslnivá.Livesport