Nejhorší venkovní forma i historická série. Vedení Marseille údajně odvolalo trenéra Gattusa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nejhorší venkovní forma i historická série. Vedení Marseille údajně odvolalo trenéra Gattusa
Gennaro Gattuso už není trenérem Marseille.
Gennaro Gattuso už není trenérem Marseille.Profimedia
"Je konec," píše francouzský deník L'Équipe o Gennarovi Gattusovi (46) v roli manažera Marseille. Věhlasný Ital měl být před utkáním s Brestem ujištěn, že mu vyhazov nehrozí, situace se ale po nedělní prohře 0:1 změnila a francouzský klub ho propustil.

Sám Gattuso věšel po prohře hlavu. "Když se dostanete na dno, musíte na sebe vzít zodpovědnost," pronesl italský stratég na nedělní pozápasové tiskové konferenci. Možná i to vedlo vedení Marseille k rozhodnutí bývalého dlouholetého hráče AC Milán po necelém půlroce propustit. OM se nachází na devátém místě tabulky Ligue 1 se ziskem 30 bodů.

Klub z přístavního města odstartoval kalendářní rok nejhorší sérií od roku 1978. Formu na venkovních hřištích má navíc v aktuálním ročníku nejhorší ze všech týmů francouzské ligy.

Zvrátit nepříznivý vývoj sezony by se mohl pokusit Christophe Galtier. Marseille se o něj zajímala už před časem, kvůli obvinění z rasismu k jeho angažování ale nepřistoupila. V současné době už je ovšem kouč Al Duhail obvinění zbaven, je tak možné, že nyní už šanci dostane.

Pokud by příchod Galtiera nevyšel, má mít OM do konce sezony v záloze trenéra jménem Jean-Louis Gasset, který vedl Pobřeží slonoviny na začátku letošního Afrického poháru národů, ale ve skupinové fázi byl propuštěn.

Tabulka Ligue 1