Marseille se při absenci afrických reprezentantů musela spokojit s remízou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Marseille se při absenci afrických reprezentantů musela spokojit s remízou

Marseille remizovala se Štrasburkem 1:1.
Marseille remizovala se Štrasburkem 1:1.AFP
Marseille remizovala v předehrávce 18. kola Ligue 1 se Štrasburkem 1:1. Domácí se museli popasovat s odlivem hned sedmi hráčů, kteří odjeli reprezentovat své země na Africký pohár. Navzdory tomu už ve druhé minutě skórovali zásluhou hlavičky Samuela Gigota. Hosté však naopak v samém závěru po premiérové trefě Jérémyho Sebase srovnali, čímž protáhli svou sérii bez porážky na šest soutěžních duelů v řadě.

Marseille – Štrasburk 1:1

Obavy kvůli oslabené sestavě ale rychle pominuly, neboť se domácí prosadili po pouhých dvou minutách hry. Prodloužený centr si na hranici malého vápna našel kapitán Gigot a hlavou překonal gólmana Matze Selse. Blízko srovnání byli hosté v 15. minutě, když se po rychlé kombinaci dostal do vyložené příležitosti útočník Kévin Gameiro, brankář Pau López ale předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil na roh.

Po bezmála půlhodině mohl skóre navýšit Pierre-Emerick Aubameyang, jeho hlavičkový pokus se ovšem mezi tři tyče nevešel. Do první šance druhého poločasu se dostal domácí záložník Jordan Veretout. Po přihrávce Gigota překonal Selse, toho ale zastoupil jeden z bránících hráčů, a zabránil tak dvougólovému manku. Hosté si sice vytvářeli příležitosti, ty však nedokázali přetavit ve vyrovnávací branku.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

V 73. minutě musel kvůli zranění ze hřiště odstoupit Geoffrey Kondogbia. Nahradil ho Jean Onana, který si po příchodu z Besiktase připsal debut v novém dresu. V 86. minutě se hosté dostali k přímému kopu, po němž Dilane Bakwa trefil břevno. Už se zdálo, že hosté odejdou s prázdnou, po závaru ve vápně v nastaveném čase ale dostal míč za záda Lópeze střídající Sebas.

Tabulka Ligue 1