Monako se vrátilo na špici. Souboj o nejlepší čtyřku zvládlo Lille, Lyon spadl na dno

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Monako se vrátilo na špici. Souboj o nejlepší čtyřku zvládlo Lille, Lyon spadl na dno

Aktualizováno
Yusuf Yazici rozhodl jediným gólem utkání o výhře Lille nad Rennes.
Yusuf Yazici rozhodl jediným gólem utkání o výhře Lille nad Rennes.AFP
Lille se po nejtěsnějším vítězství nad Brestem posunulo v tabulce Ligue 1 na čtvrté místo zaručující start v předkole Ligy mistrů. Pomohlo mu k tomu i zaváhání Remeše, která remizovala v Toulouse a po povedeném startu do sezony ubrala na tempu. Na špici tabulky se vrátilo Monako, doma proti Métám ale muselo otáčet. Poslední zápas devátého kola, který proti sobě poslední a předposlední tým tabulky, vyzněl lépe pro Clermont, jenž v Lyonu vyhrál 2:1.

Lorient – Rennes 2:1

Úvodní gól vstřelil už ve čtvrté minutě Warmed Omari, jenž nadvakrát nešťastně dopravil míč do vlastní sítě. Na tuto trefu ještě hosté dokázali zareagovat, před změnou stran však vsítil vítěznou branku 206 centimetrů vysoký obránce Isaak Touré. Domácí tak souboj celků z Bretaně opanovali potřetí v řadě, čímž zároveň ukončili téměř dvouměsíční čekání na výhru. To vše navzdory obrovské převaze favorita v počtu střel.

Lille – Brest 1:0

Dogy otevřely skóre už v šesté minutě díky trefě Yusufa Yaziciho a ačkoliv hosté měli na odpověď téměř celý zápas, k vyrovnání se nepropracovali. Domácí tak soupeře z Bretaně, který čekal na přemožitele téměř dva měsíce, přeskočili v tabulce a posunuli se na čtvrtou příčku.

Nantes – Montpellier 2:0

O něco aktivnější Kanárky poslal v závěru prvního poločasu do vedení bývalý hráč hostujícího celku Florent Mollet. Trefa záložníka, jenž v kádru La Paillade strávil čtyři sezony, se nakonec ukázala být vítěznou. Mistr ze sezony 2011/2012 tak prožil další nevydařený duel poté, co před reprezentační pauzou kvůli neukázněným fanouškům nedohrál dobře se vyvíjející zápas s Clermontem, o jehož výsledku ještě nebylo francouzskými fotbalovými orgány rozhodnuto.

Toulouse – Remeš 1:1

Domácí tahali po většinu zápasu za kratší konec a ve 48. minutě zaslouženě inkasovali po ráně Amira Richardsona, pro kterého šlo o druhý přesný zásah v nejvyšší francouzské soutěži. Hosté se však z vedení neradovali dlouho, když téměř okamžitě odpověděl Thijs Dallinga. Nizozemský útočník tím zároveň udržel při životě dosavadní domácí neporazitelnost svého celku.

Monako – Méty 2:1

Utkání ovšem nezačalo pro Knížata dobře, když chvíli po úvodním hvizdu vstřelil fantastický gól devatenáctiletý Lamine Camara, jenž střelou zpoza půlky hřiště napodobil slavnou trefu Patrika Schicka proti Skotsku z Eura 2020. Domácí skóre otočili díky dvěma trefám Aleksandra Golovina, který po změně stran rozvlnil síť parádní ranou z přímého kopu.

Lyon – Clermont 1:2

Hosté za plným bodovým ziskem vykročili už v 10. minutě, kdy je do vedení poslal rakouský reprezentant Muhammed Cham. Pojistka premiérového vítězství hostů v ročníku přišla chvíli po půlhodině hry z kopačky clermontského odchovance Yohanna Magnina, jenž se prosadil už v minulém ligovém střetnutí. Zatímco Kopiníci oslavili premiérové vítězství sezony, Lyon se po dalším nevydařeném výkonu propadl úplné dno tabulky. 

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport