PSG táhl za třemi body Mbappé. Nice se vrátilo do čela díky střídajícímu Guessandovi

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG táhl za třemi body Mbappé. Nice se vrátilo do čela díky střídajícímu Guessandovi

Aktualizováno
Kylian Mbappé si na výhře PSG nad Štrasburkem 3:0 podílel gólem a asistenci.
Kylian Mbappé si na výhře PSG nad Štrasburkem 3:0 podílel gólem a asistenci.AFP
Obhájci titulu PSG v devátém kole Ligue 1 porazili v Parku Princů Štrasburk 3:0. Herní dominanci se podařilo domácím přetavit ve tři body zásluhou Kyliana Mbappého, který z pokutového kopu otevřel skóre a následně se do statistik zapsal také jako asistent. Příspěvky francouzského reprezentanta tak napomohly k již 37. neúspěchu Alsasanů v Paříži, kde červenomodré nikdy neporazili. Ve druhém sobotním utkání francouzské nejvyšší soutěže uspělo Nice doma nad Marseille 1:0 a vrátilo se do čela tabulky.

PSG –⁠ Štrasburk 3:0

Štrasburk měl evidentně v úmyslu zaskočit soupeře hned od úvodního hvizdu tvrdou fyzickou hrou. To se však fotbalistům z Alsaska krutě nevyplatilo, v osmé minutě poslal Junior Mwanga ve vápně k zemi Goncala Ramose. Nedovolený zákrok potrestal parádně utaženým zakončením k levé tyči Mbappé. Lucas Perrin se tři minuty po inkasované brance radoval z vyrovnání, předcházel mu však ofsajd.

Ve druhé brance Pařížanů měl opět prsty Mbappé, jenž ve 31. minutě našel Carlose Solera. Ten neměl těžkou práci a ranou do víka stanovil poločasový stav 2:0. Ani intenzivní déšť nerozhodil ve druhé půli ligového mistra, který pokračoval v dominantnm a takticky vyspělém výkonu. Mbappé si připravil dvě zajímavé příležitosti, zaskvěl se však Matz Sels. V 77. minutě stanovil konečný stav zásluhou skvělé kličkované vápnem Alsasanů Fabián Ruiz.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Nice –⁠ Marseille 1:0

Nice nadále zůstává v aktuální sezoně Ligue 1 neporaženo. Ani jeden z týmů nezískal v průběhu utkání optickou převahu, v 80. minutě si však hosté nepohlídali střídajícího Evanna Guessanda, který rozhodl. V čase jeho gólu již Olympionici dohrávali v oslabení, když byl krátce před inkasovanou brankou vyloučen po dvou slepených žlutých kartách Leonardo Balerdi. Orli ve zbytku duelu vedení udrželi a i díky čtvrtému čistému kontu v řadě poskočili zpět na první příčku tabulky před PSG.

Tabulka Ligue 1.
Tabulka Ligue 1.Livesport