Nespokojený Matič se dočkal vysvobození, v boji o záchranu pomůže trápícímu se Lyonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nespokojený Matič se dočkal vysvobození, v boji o záchranu pomůže trápícímu se Lyonu

Nemanja Matič působil ve Francii i v Rennes.
Nemanja Matič působil ve Francii i v Rennes.AFP
Srbský reprezentant Nemanja Matič (35) přestoupil ze Stade Rennais do Olympique Lyonnais. Oba kluby přestup potvrdily, Lyon získal Matiče za 2,6 milionu eur. Zkušený záložník vydržel v Rennes jen pět měsíců a nerozešel se s týmem zrovna v dobrém. Jeho odchod byl částečně zdůvodněn nemožností zapsat své děti do mezinárodní školy, protože v Rennes takové vzdělávací zařízení není.

Matič, vítěz Premier League s Chelsea a bývalý záložník Manchesteru United, podepsal s Lyonem smlouvu na dva a půl roku. Francouzský velkoklub se v letošní sezoně trápí a nutně potřeboval posílit i záložní řadu, stále tak usiluje ještě o získání Pierra-Emila Hojbjerga z Tottenhamu Hotspur.

Oznámení o přestupu se neobešlo bez popíchnutí, neboť Lyon nenápadně odkázal na Matičův odchod z Rennes pomocí emoji vlaku, čímž narážel na jeho vyfotografování na hlavním nádraží v Rennes. Na druhou stranu bývalý klub Srba úsměvně poukázal na jeho krátké a bouřlivé období tím, že ve zveřejněném videu odstranil jeho portrét z městského muzea. Navzdory problémům, s nimiž se během svého působení v Rennes potýkal, se klubu podařilo Matiče prodat za vyšší cenu, než za něj původně loni v létě zaplatil AS Řím.

Matičův přestup do Lyonu znamená novou zkušenost v jeho kariéře, neboť se připojuje ke klubu namočenému v záchranářském souboji Ligue 1. Lyon doufá, že jeho zkušenosti a dovednosti pomohou oživit týmové výkony a zlepšit postavení v ligové tabulce.

Další přestupy a spekulace