Nejlepším hráčem na světě je Kylian a nejlepším klubem je pro něj Paříž, prohlásil prezident PSG

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nejlepším hráčem na světě je Kylian a nejlepším klubem je pro něj Paříž, prohlásil prezident PSG

Mbappého čeká v následujících týdnech a měsících těžká volba.
Mbappého čeká v následujících týdnech a měsících těžká volba.AFP
Nasser Al-Khelaifi (50), který je prezidentem Paris Saint-Germain tvrdí, že Kylian Mbappé (25) chce zůstat v hlavním městě Francie. Zároveň také prohlásil, že mistři Ligue 1 jsou pro hvězdného útočníka nejlepším klubem.

Francouzský kanonýr, který v aktuální sezoně nastřílel už 24 gólů, má smlouvu jen do konce června a o jeho budoucnosti v PSG se spekuluje již několik let. Už loni v létě se zdálo, že z Paříže odejde do Realu Madrid a k velmi podobné situaci se schyluje i nyní.

"Nebudu zastírat, že chci, aby Kylian zůstal. Nejlepší hráč na světě je Kylian a nejlepší klub je pro něj Paříž," prohlásil jednoznačně Al Khelaifi, čímž zároveň reagoval na množící se informace o odchodu svého ofenzivního klenotu.

"Má nejlepší tréninkové centrum na světě, nejlepšího trenéra na světě (pozn. Luis Enrique) a každý rok má jistotu, že si zahraje Ligu mistrů. Vždycky jsme minimálně v osmifinále, ne-li ve čtvrtfinále, semifinále nebo finále," pokračoval Al Khelaifi.

Al Khelaifi si myslí, že PSG je pro Mbappého nejlepší volbou.
Al Khelaifi si myslí, že PSG je pro Mbappého nejlepší volbou.Profimedia

Po Novém roce se v médiích objevily zprávy, že se Mbappé již dohodl na smlouvě s Realem, ale sám hráč to následně popřel s tím, že se ještě nerozhodl, kde bude v budoucnu hrát.

Mistr světa z roku 2018 hraje v Parku princů od roku 2017 a po sezoně mu končí smlouva. PSG je v čele francouzské Ligue 1 a v osmifinále Ligy mistrů se utká se španělským Realem Sociedad. Pařížané mají v nejprestižnější evropské klubové soutěži opět jen ty nejvyšší cíle, ale v historii klubu se jim ještě vytouženou trofej získat nepodařilo.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Livesport

Mbappému jeho aktuální smlouva podle listu Le Parisien zaručuje roční plat 72 milionů eur, podpisový bonus 150 milionů eur a věrnostní prémii, která se během tří let zvýšila ze 70 na 90 milionů eur. Al Khelaifi však zdůraznil, že to, zda v klubu zůstane, "není otázkou peněz".

Další přestupy a spekulace