Auxerre po těsné výhře opustilo sestupové pásmo, hubený triumf oslavilo i druhé Lens

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Auxerre po těsné výhře opustilo sestupové pásmo, hubený triumf oslavilo i druhé Lens

Auxerre slaví hubené vítězství.
Auxerre slaví hubené vítězství.AFP
Fotbalisté Auxerre zvítězili v zápase 29. kola Ligue 1 na svém hřišti nad Troyes 1:0 a minimálně do zítřejších zápasů opustili sestupové pásmo. Jedinou branku vstřelil M'Baye Niang (28). Na góly nuzné utkání odehráli také hráči Rennes a Lens. Jejich střetnutí svou trefou rozhodl ve 31. minutě Loïs Openda (23).

Auxerre – Troyes 1:0

Ačkoliv to byl po dlouhou dobu hostující celek, který měl podstatně více ze hry, tříbodový zisk nakonec slavili domácí, jelikož se v 72. minutě trefil Senegalec Niang. Dříve vzývaný talent, jenž si před 10 lety připsal v mladém věku start v osmifinále Ligy mistrů za AC Milán, zajistil svému současnému zaměstnavateli posun v tabulce na nesestupovou 16. příčku. 

Rennes – Lens 0:1

Hráči Lens zvítězili na hřišti Rennes 1:0, díky čemuž se vyhoupli na druhé místo zajišťující kvalifikaci přímo do skupinové fáze Ligy mistrů. Jedinou branku vsítil ve 31. minutě Openda, pro kterého to byla už 15. trefa v letošním ročníku nejvyšší francouzské soutěže a zároveň šestá z posledních tří ligových utkání. Pro tým z Bretaně zároveň domácí hřiště pomalu přestává být nedobytnou tvrzí, jelikož tam z posledních čtyř ligových zápasů hned třikrát padl.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport