Zelená pro fanoušky. Ve Francii povolili na zkoušku pyrotechniku na fotbalových stadionech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Zelená pro fanoušky. Ve Francii povolili na zkoušku pyrotechniku na fotbalových stadionech
Francie se v posledních letech potýká s výtržnostmi na fotbalových stadionech.
Francie se v posledních letech potýká s výtržnostmi na fotbalových stadionech.Profimedia
Ve Francii ve čtvrtek začala platit vyhláška, která za určitých podmínek povoluje používání pyrotechniky na fotbalových stadionech. Informovala o tom francouzská média. Nová pravidla budou v platnosti prozatím po zkušební dobu tří let, vyhláška platí pro profesionální kluby.

Ty mohou používání pyrotechniky na svých stadionech povolit po dohodě s fanouškovskými skupinami a místními orgány. Chorea by tak měla být více organizovaná, aby nehrozilo jakékoliv nebezpečí ostatním divákům na tribunách.

Francie se v posledních letech potýká s výtržnostmi na fotbalových stadionech. Několik ligových utkání muselo být kvůli násilí mezi fanouškovskými tábory nebo pyrotechnice přerušeno, nebo dokonce předčasně ukončeno.

Francouzské kluby byly trestány i v evropských pohárech. V Evropské konferenční lize muselo Nice odehrát domácí zápas proti Slovácku před prázdnými tribunami kvůli potyčkám v ochozech během duelu s Kolínem nad Rýnem.

Pyrotechnika je téma i v českém fotbalovém prostředí. Před týdnem byla Slavia potrestána pokutou čtvrt milionu korun za ohňostrojovou show před zápasem s Plzní, zatímco Baník má za použití pyrotechniky v zápase 23. kola se Spartou, při kterém už Slezané byli v podmínce, částečně uzavřený stadion.