PSG může chystat oslavy. Rennes přibalilo Ajacciu na cestu do Ligue 2 pět gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
PSG může chystat oslavy. Rennes přibalilo Ajacciu na cestu do Ligue 2 pět gólů
Aktualizováno
Kylian Mbappé zařídil výhru PSG v Auxerre dvěma góly.
Kylian Mbappé zařídil výhru PSG v Auxerre dvěma góly.AFP
Ve 36. kole Ligue 1 zvítězil úřadující šampion PSG v Auxerre 2:1, na potvrzení obhajoby titulu si ale musí ještě počkat. Druhé Lens totiž vyhrálo popáté v řadě a čistě matematicky jej ještě může v tabulce přeskočit. Racing Club je každopádně po nedělním triumfu jednou nohou v Lize mistrů. Na dosah příčkám znamenajícím start v evropských pohárech se dál drží Rennes, které sestupující Ajaccio na jeho hřišti zničilo 5:0.

Ajaccio – Rennes 0:5

O osudu utkání bylo jasno už po prvním poločase, hostující celek totiž odcházel do kabin se čtyřgólovým náskokem, přičemž polovinu zásahů si připsal nejlepší střelec Rennes Amine Gouiri.

Ten navíc po změně stran dokonal hattrick a tým z Bretaně se tak přiblížil průběžně pátému Lille na rozdíl jediného bodu. Již jistě sestupující Medvědi naopak potvrdili pověst nejhoršího útoku ve francouzské nejvyšší soutěži, když se neprosadili se v pátém utkání v řadě.

Statistiky zápasu Ajaccio – Rennes
Statistiky zápasu Ajaccio – RennesOpta by Stats Perform

Brest – Clermont 2:1

Po prvním poločase, který vygradoval dvěma brankami v jeho závěru, strhl krátce po změně stran vítězství na stranu domácích Steve Mounié. Ten se dokázal prosadit po šest zápasů trvající odmlce a s konečnou platností zajistil svému klubu záchranu v nejvyšší soutěži.

Statistiky zápasu Brest – Clermont
Statistiky zápasu Brest – ClermontOpta by Stats Perform

Nice – Toulouse 0:0

Nadějný vstup Nice do utkání brzy pominul a hosté vyrovnali hru, kombinace jisté záchrany a nulové šance na pohárové příčky obou celků však vyústila v utkání atraktivní snad jen pro zaryté příznivce defenzivního fotbalu.

Až v samém závěru odstartoval tlak domácích trefenou tyčí Terem Moffi, gólu se však diváci nedočkali.

Statistiky zápasu Nice – Toulouse
Statistiky zápasu Nice – ToulouseOpta by Stats Perform

Remeš – Angers 2:2

Úvodní dějství patřilo domácímu celku, který po trefě Junji Ita odešel do šaten s hubeným náskokem. Černobílí však po změně stran bleskově vyrovnali a zareagovat se jim povedlo i na následnou branku Folarina Baloguna.

Hosté se tak po pěti prohrách v řadě dočkali alespoň remízy, z jednoznačně posledního místa soutěže se však již vymanit nemohou.

Statistiky zápasu Remeš – Angers
Statistiky zápasu Remeš – AngersOpta by Stats Perform

Troyes – Štrasburk 1:1

Štrasburku se sice nepodařilo dát razítko na setrvání v nejvyšší francouzské soutěži, remízou 1:1 na půdě Troyes se k němu však výrazně přiblížil.

Střelecký účet otevřel krátce před odehranou půlhodinou hostující Habib Diarra, po změně stran se navíc jeden z domácích hráčů nechal vyloučit. Stejný osud ale potkal i jednoho z Alsasanů, čehož v 73. minutě využil k vyrovnání Rony Lopes.

Statistky zápasu Troyes – Štrasburk
Statistky zápasu Troyes – ŠtrasburkOpta by Stats Perform

Lorient – Lens 1:3

Lens dosáhlo deváté výhry z posledních 10 utkání, čímž jeho náskok na druhé příčce tabulky znamenající postup do základní skupiny Ligy mistrů narostl na pět bodů.

Les Merlus se dostali do vedení po velké hrubce v obraně soupeře, ještě do přestávky však chybovala rovněž defenziva domácích a došlo k obratu. Autorem rozhodující branky se ve 25. minutě stal Adrien Thomasson.

Statistiky zápasu Lorient – Lens
Statistiky zápasu Lorient – LensOpta by Stats Perform

Auxerre – PSG 1:2

V Paříži pomalu mohou začít mistrovské oslavy, PSG totiž zvítězilo na hřišti Auxerre 2:1 a dvě kola před koncem ročníku má na čele tabulky šestibodový náskok a mnohem lepší skóre než druhé Lens.

Duel rozhodl během úvodních osmi minut Kylian Mbappé, který vstřelil v rychlém časovém sledu dva góly. Francouz se zároveň v souboji na dálku o korunu pro krále střelců odpoutal od Alexandra Lacazetta.

Tabulka Ligue 1
Tabulka Ligue 1Livesport