PSG přidalo v Ligue 1 další vítězství, v čele tabulky má šestibodový náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG přidalo v Ligue 1 další vítězství, v čele tabulky má šestibodový náskok

Randal Kolo Muani utkání rozhodl.
Randal Kolo Muani utkání rozhodl.AFP
Hráči PSG se sice v 15. kole Ligue 1 nečekaně nadřeli, nakonec ale na svém hřišti porazili Nantes 2:1. Velkého favorita poslal do vedení krátce před odchodem do kabin Bradley Barcola (21), jenž se trefil vůbec poprvé od svého letního příchodu z Lyonu. Po změně stran sice po diskutabilním rohovém kopu Kanárci vyrovnali, poslední slovo však měl opět pařížský gigant. V závěru se totiž po několika minutách strávených na hřišti prosadil někdejší hráč hostujícího celku Randal Kolo Muani (25), a zařídil tak svému stávajícímu zaměstnavateli již osmou ligovou výhru v řadě.

PSG – Nantes 2:1

Už v první minutě mohl Kylian Mbappé poslat Pařížany do vedení, když si navedl balon na hranici vápna a vypálil, jeho tečovanou ránu však Alban Lafont špičkou nohy vyrazil. V žádném dalším větším tlaku však domácí nepokračovali, a tak se v 15. minutě přihlásili o slovo Kanárci.

Za vápnem se uvolnil Florent Mollet a vypálil tvrdě, proti jeho dělovce ale skvěle zasáhl v základní sestavě debutující Arnau Tenas. Poté už míč opět ovládali červenomodří, nicméně žádné nebezpečné zakončení z jejich strany dlouho nepřicházelo. Až ve 41. minutě si ze strany naběhl Barcola, jenž se z úhlu trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Vedení Pařížanů dokázali Kanárci vymazat v 55. minutě, kdy si nejvýš ze všech naskočil na centrovaný balon po sporně nařízeném rohovém kopu Mostafa Mohamed a hlavičkou na bližší tyč vyrovnal. Poté hráči ve žlutých dresech vytvořili před Lafontem neprostupný blok, a domácí tak jen těžko hledali cestu k zakončení. V 83. minutě se přece jen skulina objevila.

Hlavičku Lucase Hernándeze sice gólman ještě zlikvidoval, nicméně s dorážkou Kolo Muaniho už neměl šanci nic udělat. Definitivní pojistku mohl vzápětí přidat Marco Asensio, avšak po šikovné přihrávce nepochopitelně přestřelili odkrytou bránu.

Další výsledek