PSG se v přestřelce s Brestem protrápilo k vítězství, Mbappé dosáhl na metu 250 gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG se v přestřelce s Brestem protrápilo k vítězství, Mbappé dosáhl na metu 250 gólů

Kylian Mbappé rozhodl o výhře PSG.
Kylian Mbappé rozhodl o výhře PSG.AFP
Fotbalisté PSG navázali na dobrou formu i v Brestu, kde v 10. kole Ligue 1 zvítězili 3:2, čímž protáhli sérii výher na čtyři klání po sobě. Skóre zápasu otevřel již v 16. minutě teprve 17letý Warren Zaïre-Emery, jenž po skvělém výkonu proti AC Milán zaznamenal svou první branku v letošním ligovém ročníku. Pozadu tentokrát nezůstal ani Kylian Mbappé (24), který nakonec dvěma góly rozhodl o výhře svého celku, přičemž svou první trefou dosáhl v pouhých 24 letech na metu 250 nastřílených branek na klubové úrovni.

Brest – PSG 2:3

Les Parisiens nasadili hned v úvodu velmi vysoké tempo, a domácí gólman Marco Bizot tak neměl chvíli klidu. Zejména pumelice Zaïre-Emeryho mu nadělala potíže, míč ale přesto zvládl zblokovat na roh. Nadějný Francouz se však gólového zápisu dočkal v 16. minutě, kdy z podobné pozice za šestnáctkou nádherně vymetl pavučinu pod levou šibenicí.

Bizot zachraňoval děravou obranu Brestu o pět minut později, kdy nádherně vytáhl přesnou střelu pod břevno z kopačky Kang-In Leeho. Na tečovanou ránu Mbappého ze 28. minuty byl ovšem krátký. O překvapivou kontaktní trefu se chvíli před pauzou postaral hlavičkou z malého vápna Steve Mounié.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Další nečekaný dárek doručil hostům po změně stran Jérémy Le Douaron, jenž hlavičkou z pozice penaltového puntíku dorovnal skóre. Francouzského forvarda první gól v ligové sezoně namotivoval a po hodině hry mohl přidat další. Nejprve však spálil jasnou šanci ve vápně a chvíli nato jej vychytal bravurním zákrokem Gianluigi Donnarumma.

Naděje Brestu na bodový zisk zhatila v závěru penalta, kterou po neúspěšné střele dorazil do odkryté sítě Mbappé. Kontroverzní moment doprovodilo rovnou šest žlutých karet.

Další zápasy Ligue1