PSG utrpělo první porážku. Dva góly Mbappého nepomohly, Nice si odváží všechny body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG utrpělo první porážku. Dva góly Mbappého nepomohly, Nice si odváží všechny body

Nice si veze domů tři body.
Nice si veze domů tři body.AFP
Nice v pátém kole Ligue 1 zaskočilo favorizované PSG, které na jeho vlastní půdě porazilo 3:2. Při první výhře Orlů v Paříži od roku 2009 se blýskl Terem Moffi (24), jenž se přímo podílel na všech třech brankách svého celku, když se dvakrát sám trefil a jednou asistoval. Pádu domácího týmu nezabránily ani další dva góly Kyliana Mbappého (24). Pařížané se tak museli smířit s první prohrou v letošním ročníku, přičemž hosté zůstávají i nadále neporaženi.

PSG – Nice 2:3

Již v páté minutě pořádně vystrašil domácí příznivce Gianluigi Donnarumma, kterému se úplně nepovedla rozehrávka. Moffi si však složitý míč ideálně nezpracoval a nedokázal zakončit. Hvězdný Mbappé se dopustil kritické ztráty, která vedla k úvodní trefě hostů. Příležitosti se ujal právě nigerijský útočník Moffi a s trochou štěstí, v podobě teče obránce PSG, rozvlnil síť za zády italského brankáře.

O pár minut později se však Donnarumma předvedl proti dalekonosné střele Khéphrena Thurama. Orli se hnali za navýšením náskoku a neuhlídali si obrannou fázi, proto se Ousmane Dembélé dostal do situace jeden na jednoho. Jeho zakončení však bylo tragikomické. Ve 29. minutě odčinil Mbappé svou předešlou chybu a ranou z hranice pokutového území smazal náskok týmu z jihu Francie.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po návratu na hrací plochu přišel v 53. minutě šok v podobě další trefy Orlů. Opět u ní byl Moffi, který si nejdřív poradil s Danilem Pereirou a poté přesným centrem našel Gaëtana Labordeho. Francouz pouze uklidil míč do odkryté branky a hosté znovu slavili. Minutu nato mohl dokonce Sofiane Diop zdvojnásobit náskok čtyřnásobného francouzského mistra, Donnarumma jej však vychytal.

Nezastavitelný Moffi se uvolnil na hranici pokutového území, udělal si kuželku z Milana Škriniara a přesným zakončením na zadní tyč dokonal pravděpodobně nejlepší zápas své kariéry. Symbolického snížení se červenomodří přece jen dočkali, když se krásným akrobatickým zásahem prosadil Mbappé.

Aktuální tabulka Ligue 1