Lyon po vlažném vstupu zařadil vyšší rychlost a pokračuje ve spanilé jízdě tabulkou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Lyon po vlažném vstupu zařadil vyšší rychlost a pokračuje ve spanilé jízdě tabulkou
Lyon vyhrál v Ligue 1 pátý z posledních šesti zápasů.
Lyon vyhrál v Ligue 1 pátý z posledních šesti zápasů.AFP
Lyon si ve 25. kole Ligue 1 odvezl tři body z Lorientu za výhru 2:0. Zpočátku vlažný duel se rozjel ve druhém poločase, kdy se nejprve v 52. minutě znenadání prosadil mistr světa Nicolás Tagliafico a záhy zvýšil Mama Baldé. Les Gones se tak po zaváhání z minulého kola vrátili na vítěznou vlnu a v neúplné tabulce se posunuli na 10. příčku. Les Merlus naopak doma prohráli podruhé v řadě a zůstávají namočeni v bojích o záchranu. Ve druhém sobotním utkání francouzské nejvyšší soutěže udolalo Lens 1:0 Brest.

Lorient – Lyon 0:2

Začátek souboje celků se solidní aktuální formou měli v režii hosté, jejichž ofenzivní akce však často končily před šestnáctkou soupeře. Na první velkou příležitost si tak museli počkat až do 19. minuty, kdy si na centr kapitána Corentina Tolissa naskočil obránce Clinton Mata, který hlavou zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Zbytek první půle se odehrával především kolem středového kruhu a možností ke změně skóre bylo na Stade du Moustoir pramálo.

Poločasová přestávka aktivitu Lyonu nenabourala, za což byli Les Gones v 52. minutě odměněni. Souhru krajních obránců Maty a Tagliafica zakončil argentinský mistr světa razantní hlavičkou pod břevno a poslal hosty do vedení. To ještě navýšil Baldé, který po samostatném úniku obešel i brankáře a ve skluzu poslal míč do odkryté sítě. Zbytek duelu už si hráči z třetího největšího města Francie pohlídali a dovedli utkání do vítězného konce.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Lens – Brest 1:0

Jediný gól v utkání chudém na šance si vzal na starost obránce Ruben Aguilar, který tak vstřelil premiérovou branku v dresu Racing Clubu, kam se v létě přesunul z Monaka. Právě na průběžně třetí knížecí celek se domácí dotáhli v neúplné tabulce, Piráty naopak inkasovaná branka po třech duelech s čistým kontem odsoudila k první ligové porážce od začátku listopadu.

Tabulka Ligue 1