Penaltový rutinér Savanier z Montpellier prodloužil strádání uvadajícího Nice

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Penaltový rutinér Savanier z Montpellier prodloužil strádání uvadajícího Nice
Téji Savanier proměnil v kariéře 34. ze 37 penalt.
Téji Savanier proměnil v kariéře 34. ze 37 penalt.AFP
Montpellier využil v předehrávce 25. kola Ligue 1 bídné formy Nice a z jihu Francie si veze vítězství 2:1. Hosté šli do vedení v úvodu, kdy si míč do vlastní branky srazil Jean-Clair Todibo, blekově však vyrovnal Jérémie Boga. Na penaltovou trefu Téjiho Savaniera, který v této disciplíně uspěl ve 34 ze 37 kariérních pokusů, už ale Orli odpověď nenašli. La Paillade se tak po páteční předehrávce ve vyrovnaném chvostu tabulky vyšplhali ze sestupových vod, domácí naopak prodloužili čekání na ligovou výhru na šest utkání.

Nice – Montpellier 1:2

Ani zjevná snaha obou celků o taktický vstup do zápasu nezabránila smolné hrubce hned zkraje duelu. V 10. minutě totiž Todibo tečoval balon natolik nešťastně, že rozvlnil síť vlastní branky. Orli dokázali brilantním způsobem zareagovat, o pouhé dvě minuty později Boga perfektně mířenou hlavičkou srovnal skóre zápasu.

Za zmínku stojí i krásný individuální únik Arnauda Nordina, jenž ale 10 minut po Bogově trefě podobně přesným projektilem akci zakončit nedokázal. Polský gólman Marcin Bulka byl ovšem před změnou stran přece jen ještě jednou překonán, hra rukou ve vápně totiž rezultovala v pokutový kop, který nekompromisně proměnil Savanier.

Statisitky utkání.
Statisitky utkání.Opta by Stats Perform

Ve 49. minutě se Boga ranou k levé tyči málem zapsal na listinu střelců podruhé, tentokráte však ze vzájemného minisouboje vyšel vítězně Benjamin Lecomte. Také Savanier mohl v 56. minutě přidat svůj druhý zásah, jeho pokus ze střední vzdálenosti však proklouzl vedle pravé tyče.

O 12 minut později se povedeným průnikem blýskl Evann Guessand, jeho rána z lákavé pozice uvnitř vápna ovšem branku nezasáhla. V nastaveném čase zabránil další brance hostí Lecomte, útok Nice však na jeho úspěch nenavázal.

Tabulka Ligue 1