Rennes po měsíci bodovalo, v Nantes prohloubilo domácí mizérii. Tři body bere i Lens

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rennes po měsíci bodovalo, v Nantes prohloubilo domácí mizérii. Tři body bere i Lens

Aktualizováno
Arnaud Kalimuendo z Rennes slaví gól do sítě Nantes.
Arnaud Kalimuendo z Rennes slaví gól do sítě Nantes.Profimedia
Rennes ukončilo čtyřzápasové čekání na výhru, ve 30. kole Ligue 1 zvítězilo na hřišti Nantes 3:0. Devátou soutěžní porážku Kanárků před vlastním publikem v řadě obstaral rozhodující trefou francouzský mládežnický reprezentant Arnaud Kalimuendo, jehož gól doplnil proměněnou penaltou nejlepší střelec týmu Benjamin Bourigeaud a v závěru také Amine Gouiri. Domácí se tak dál nacházejí jen pět bodů od barážové 16. pozice, zatímco hosté se už takřka dotáhli na pohárovou šestou příčku. Čtyřzápasové čekání na vítězství přerušilo i Lens, které doma přetlačilo poslední Clermont 1:0.

Nantes – Rennes 0:3

Víc ze hry měli v úvodu hosté, aktivní byla především dvojice Ludovic Blas a Désiré Doué. Převahu červenočerní demonstrovali ve 28. minutě, kdy druhý jmenovaný vyslal povedenou ránu z hranice vápna, která se odrazila od břevna a tyče. Ani osmnáctiletý talent ovšem do přestávky nedokázal změnit skóre zápasu.

I ve druhé půli měli míč měli na kopačkách hráči Les Rennais, avšak nedokázali vystřelit na bránu. Až do 67. minuty, kdy si na zpětnou přihrávku Guéla Douého naběhl Kalimuendo a z úrovně penalty pokořil Albana Lafonta. Ten pak v 76. minutě pohřbil skomírající domácí naděje penaltovým faulem, který ztrestal střídající Bourigeaud.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Inkasované góly probudily Kanárky, jmenovitě útočníka Mostafu Mohameda, který se dvakrát ocitl v dobré příležitosti. Jeho pokusům však vystavil stopku Steve Mandanda, a žlutozelení se tedy ani snížení skóre nedočkali. Pojistku naopak přidal v nastaveném čase Gouiri.

Lens – Clermont 1:0

Rozhodující moment přišel už ve třetí minutě, kdy se z bodu pro pokutový kop prosadil ve druhém utkání v řadě Florian Sotoca. Na rozdíl od předchozího duelu v Métách, kde jeho brzká proměněná penalta nestačila Racing Clubu ani na remízu, si domácí celek hubený náskok pohlídal. Poslední Les Lanciers naopak po dvou kláních nebodovali.

Tabulka Ligue 1