Rozlet Orlů napříč Evropou nezastavil ani Lorient. Nice přiblížil elitní čtyřce Sanson

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rozlet Orlů napříč Evropou nezastavil ani Lorient. Nice přiblížil elitní čtyřce Sanson
Morgan Sanson nasměroval Nice k vítězství úvodním gólem zápasu.
Morgan Sanson nasměroval Nice k vítězství úvodním gólem zápasu.Profimedia
Nice ve 30. kole Ligue 1 přejelo doma Lorient 3:0. Nerozhodný stav trvalo do 22. minuty, kdy se po nejisté rozehrávce hostů blýskl Morgan Sanson nechytatelnou ranou pod břevno, která pro něj byla vůbec první trefou v dresu Les Aiglons. Vítězství po změně stran pojistili Jérémie Boga a Evann Guessand. Jednalo se o třetí triumf týmu s přezdívkou Orli v rámci jediného dne. Před Nice, které se dotáhlo na dva body k elitní čtyřce, totiž ve svých ligách uspělo také římské Lazio a frankfurtský Eintracht.

Nice – Lorient 3:0

Dominantní vstup favorita mohl v 18. minutě potvrdit Khéphren Thuram, který razantní hlavičkou řádně protáhl Yvona Mvoga. O pět minut později již musel švýcarský gólman kapitulovat. Po chybě Isaaka Tourého v rozehrávce balon získal a následně se na listinu střelců poprvé v ligové sezoně zapsal Sanson, který nechytatelně napálil balon pod "víko".

Obraz hry nezměnilo ani prohození stran. Pokračující dominanci domácích přetavil v navýšení náskoku Boga, jehož přízemní ránu k pravé tyči si do vlastní klece doťukl nešťastník zápasu Touré. Svěřenci Francesca Farioliho zkušeně kontrolovali  náskok, bezzubá ofenziva Lorientu se ve druhé půli nezmohla na žádné vážné ohrožení soupeřovy branky.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Naopak v 83. minutě mohl na 3:0 zvyšovat Hicham Boudaoui, bídnou rozehrávku svých spoluhráčů však v souboji muže proti muži reflexivním výkopem nohy napravil Mvogo. Třetí zásah nicméně čtyřnásobný francouzský mistr přece jen vsítil, ranou z otočky zpoza hrany malého vápna se do dějin mače zapsal zlatým písmem také Guessand.

Tabulka Ligue 1