Rozpačitá rozlučka: PSG v posledním Messiho zápase prohrál. Auxerre sestupuje

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Rozpačitá rozlučka: PSG v posledním Messiho zápase prohrál. Auxerre sestupuje
Lionel Messi se po sezoně s Francií rozloučí, PSG v posledním zápase prohrálos Clermontem.
Lionel Messi se po sezoně s Francií rozloučí, PSG v posledním zápase prohrálos Clermontem.
AFP
Zraky fanoušků byly v posledním kole Ligue 1 upřeny zejména do Paříže, kde hrál poslední zápas za PSG Lionel Messi (35). Francouzský mistr však ztratil dvougólové vedení nad Clermontem a výsledkem byla rozpačitá porážka 2:3. Až závěrečný zápas rozhodl o tom, že čtvrtým sestupujícím z nejvyšší soutěže je Auxerre. To doma nestačilo na Lens a o bod jej přeskočilo Nantes, které slaví záchranu po vítězství 1:0 nad Angers.

PSG –⁠ Clermont 2:3

Po snovém vstupu do utkání, kdy se prosadil rovněž loučící se stoper Sergio Ramos, přišlo několik chyb, po kterých Les Lanciers dokázali ještě v první půli vyrovnat, a to i přes neproměněnou penaltu. Poslední minuty dvou veteránů jakožto hráčů PSG neproběhly dle plánu.

O parádní obrat se totiž postaral Grejohn Kyei, jenž zařídil historicky první vítězství Clermontu nad rekordním šampionem mezi francouzskou elitou. Mezi domácími byl nakonec šťastný alespoň Kylian Mbappé, který opět získal cenu pro nejlepšího střelce soutěže.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Ajaccio –⁠ Marseille 1:0

Hráči Marseille potvrdili velmi nepovedený závěr sezony. Na výkonu obou celků bylo znát, že jejich osud byl zpečetěn už před závěrečným duelem, a divákům tak mnoho hezkých akcí nenabídly.

Více ze hry měl sice Olympique, vítězné branky se však dočkal domácí obránce Clément Vidal, který svou vůbec první trefou v nejvyšší francouzské soutěži připravil třetí prohru hostujícího celku v řadě.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Auxerre –⁠ Lens 1:3

Lens zakončilo snovou sezonu vítězstvím 3:1 na půdě Auxerre, které tím odsoudilo k pádu o patro níž. Domácí přitom před sobotním utkáním drželi poslední nesestupovou pozici, jenže na té je díky výhře nad Angers vystřídalo Nantes.

V dresu Racing Clubu zazářil především Alexis Claude-Maurice, jenž si připsal dvě branky. Bývalý útočník Nice v této sezoně skóroval celkem pětkrát a vylepšil si tak osobní střelecké maximum v nejvyšší francouzské soutěži.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Brest –⁠ Rennes 1:2

Rennes si výhrou 2:1 na půdě Brestu zajistilo účast v Evropské lize. Hrdinou hostujícího celku se stal Benjamin Bourigeaud, jenž nejprve otevřel skóre přímým kopem a na konci úvodního dějství rozhodl duel skvěle umístěnou penaltou.

Naopak Piráti zakončili ročník se ztrátou čtyř bodů oproti loňskému výkonu a mohou být spokojení alespoň se sérií tří vyhraných zápasů v posledních čtyřech kolech.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Lorient –⁠ Štrasburk 2:1

I přes solidní šanci hostů se v úvodu utkání chopili vedení domácí. Po krásné kombinaci se mezi střelce zapsal v 10. minutě Romain Faivre, jenž vstřelil o 26 minut později i druhý gól.

Alsasané sice dokázali snížit ze startu druhé půle, avšak ani přehršel nebezpečných situací nestačil ke vstřelení vyrovnávací branky. Záložník Enzo Le Fée se tak s Les Merlus rozloučil vítězně.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Monako –⁠ Toulouse 1:2

Monako padlo na svém hřišti s Toulouse 1:2 a na pátou příčku, zajišťující účast v pohárové Evropě, těsně nedosáhlo. V prvním dějství vymazal domácí střelce skvěle chytající Maxime Dupé. Naděje červenobílých přerušil v 70. minutě přesnou trefou Zakaria Aboukhlal.

Ač domácí vyrovnali, místo rozhodujícího zásahu naopak v nastavení inkasovali zásluhou Rhyse Healeyho, jenž se trefil při svém prvním startu po více než ročním zranění. Zároveň tak po čtyřech remízách v řadě pomohl Toulouse zakončit sezonu s vítězným zářezem.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Nantes –⁠ Angers 1:0

Nantes si připsalo klíčovou výhru 1:0 nad Angers a na poslední chvíli si tak zajistilo účast mezi francouzskou elitou pro příští sezonu. Kanárci předvedli proti nejhoršímu celku ligy suverénní výkon.

Ve vítěznou trefu ho přetavil Ignatius Ganago, jenž v létě přišel do týmu z Lens. Právě jeho bývalý zaměstnavatel žlutozeleným se záchranou pomohl, jelikož v souběžně hraném střetnutí porazil Auxerre.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Nice –⁠ Lyon 3:1

K prvnímu zásahu domácím výrazně pomohla obrovská chyba Jérôma Boatenga, jehož nepovedená přihrávka brankáři skončila ve vlastní síti. Mistr světa z roku 2014 tak podtrhl nevydařený ligový ročník, v němž vinou častých zranění zasáhl pouze do osmi utkání.

Orli stihli do 33. minuty vstřelit ještě další dva góly a s nepříliš vydařenou sezonou se rozloučili vítězně. Naopak dřívější hegemon nejvyšší francouzské soutěže Lyon zakončil ročník potřetí z posledních čtyř let na sedmé či horší příčce.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Remeš –⁠ Montpellier 1:3

Po první půli byli sice díky gólu svého nejlepšího střelce Folarina Baloguna šťastnější svěřenci Willa Stilla, který chtěl bezesporu oslavit prodloužení smlouvy do roku 2025 vítězstvím.

O bleskurychlou otočku se ovšem ve druhém dějství postaral mladík Elye Wahi, jenž vsítil kromě vyrovnávací branky i třetí pojišťující trefu. Červenobílí tak ukončili svou osmizápasovou sérii neporazitelnosti proti tomuto soupeři.

Statistiky zápasu
Opta by Stats Perform

Troyes –⁠ Lille 1:1

Dlouhé dobývání domácí tvrze ukončil v 52. minutě úvodní trefou Bafodé Diakité. Dogy však těsné vedení neustrážily, jelikož se zanedlouho poté prosadil Rony Lopes. Hosté si ovšem i přes zaváhání udrželi alespoň pátou příčku, která je posunula do kvalifikace Konferenční ligy.

Konečná tabulka Ligue 1
Livesport