Gruzínský sen o medaili se rozplynul, postup slaví Izraelci. Dál jdou i Španělé

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Gruzínský sen o medaili se rozplynul, postup slaví Izraelci. Dál jdou i Španělé

Aktualizováno
V zápase Gruzie s Izraelem gól v základní hrací době ani v prodloužení nepadl.
V zápase Gruzie s Izraelem gól v základní hrací době ani v prodloužení nepadl.Profimedia
Úvodní čtvrtfinále Eura do 21 let ovládl Izrael, který v Tbilisi porazil Gruzii 1:0 po penaltách. Přemožitelé českého týmu ukončili působivé domácí tažení domácích, kteří opanovali těžkou základní skupinu s Portugalskem, Belgií a Nizozemskem, a v boji o finále je čeká Portugalsko, nebo Anglie. Ve druhém sobotním čtvrtfinále uspělo Španělsko v prodloužení nad Švýcarskem.

Gruzie –⁠ Izrael 0:1pen

Celek z Blízkého východu byl po většinu utkání střelecky aktivnější, ale vyložených šancí si vytvořil minimum. O konci snového tažení Jvarosnebi domácím šampionátem proto rozhodl až v rozstřelu Oscar Gloukh.

Izraelci tak znovu ukázali, že se s jejich nastupující generací musí počítat, když zopakovali postup mezi nejlepší čtyřku z nedávného mistrovství světa do 20 let, z nějž si odvezli bronz.

Zápas v Tbilisi sledovalo 44 338 diváků, čímž opět padl rekord v návštěvnosti na utkání Eura U21. Turnaj dosud navštívilo 250 746 fanoušků, čímž bylo překročeno maximum ze šampionátu v Polsku v roce 2017 (243 995 diváků).

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stats Perform

Španělsko –⁠ Švýcarsko 2:1pp

Skóre po hodině hry otevřel nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu turnaje Sergio Gómez. Jenže La Furia Roja závěr duelu nezvládla, v nastaveném čase totiž favorita zaskočil vyrovnávací brankou Zeki Amdouni.

V následném prodloužení ale rozhodujícím zásahem přiblížil celek z Pyrenejského poloostrova historicky šestému triumfu v této soutěži Juan Miranda.

Statistiky zápasu
Statistiky zápasuOpta by Stast Perform

Výsledky Eura U21