Izrael – Česko 1:0. Soupeř rozhodl v závěru, Lvíčata do čtvrtfinále neprošla

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Izrael – Česko 1:0. Soupeř rozhodl v závěru, Lvíčata do čtvrtfinále neprošla

Aktualizováno
Český tým na ME končí. (archivní foto)
Český tým na ME končí. (archivní foto)Profimedia
Česká jednadvacítka nezískala ve třetím kole skupiny C mistrovství Evropy tolik potřebný bod, když padla s Izraelem 0:1. Historicky první postup Izraele ze skupiny v 82. minutě vystřelil Omri Gandelman (23). Země z Blízkého východu tak zaznamenala v krátké době již třetí úspěch, neboť před třemi týdny vybojovala bronz na mistrovství světa "dvacítek" a loni získala stříbrné medaile na evropském šampionátu hráčů do 19 let.

Izrael U21 – Česko U21 1:0

Znalost prostředí demonstrovali modrobílí od samého začátku. Už ve druhé minutě se musel vytáhnout pozorným zákrokem brankář Lvíčat Vítězslav Jaroš, který likvidoval šanci nekrytého Oscara Gloukha. Čeští fotbalisté mnoho příležitostí neměli, obrana Izraelců jim kazila útočné plány již v zárodku. A aby toho nebylo málo, museli se popasovat s nepříjemností v podobě zranění a následného vystřídání Martina Vitíka.

Obranu s nově příchozím Tomášem Vlčkem pak nejvíce ohrozil Eden Karcev, jenž v nastaveném čase přihrál do hloučku před Jaroše a pardubický stoper Robin Hranáč dokázal míč jen stěží odvrátit do bezpečí.

Konečná tabulka skupiny C.
Konečná tabulka skupiny C.Livesport

Po ospalém začátku druhé půle řádně vystrašil hráče v červeno-modrém Dor Turgeman, který v 55. minutě dostal až příliš prostoru k vyslání nebezpečného projektilu. K jeho smůle ale z úhlu trefil boční síť. Prvním přímým ohrožením branky Daniela Peretze se stal pokus Adama Gabriela zkraje 63. minuty. Bek Hradce Králové vyslal přízemní střelu, chybělo jí ale lepší umístění.

Svěřencům trenéra Guye Luzona docházel čas a neodpustili si i několik chyb v kombinaci. Jedné z nich využil Matěj Valenta, který obehrál několik soků, a zasloužil se tak o jeden z nejhezčích okamžiků duelu. Záhy ho ale zastínil Gandelman, jenž využil centrovaného míče a se štěstím zařídil rozhodující gól.

Česko tak historicky první vzájemné střetnutí nezvládlo a na dobře rozehraném turnaji končí už ve skupině. Izrael naopak i díky dalšímu zaváhání Německa v souběžně hraném utkání postoupil do čtvrtfinále, kde 1. července vyzve Gruzii.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform