Moukoko a Ngankam se po neproměněných penaltách na ME stali terčem rasistických urážek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Moukoko a Ngankam se po neproměněných penaltách na ME stali terčem rasistických urážek
Youssoufa Moukoko neproměnil penaltu už ve třetí minutě.
Youssoufa Moukoko neproměnil penaltu už ve třetí minutě.Profimedia
Oba němečtí fotbalisté po neproměněných penaltách na úvod mistrovství Evropy hráčů do 21 let čelili rasistickým urážkám. Youssoufa Moukoko (18) a Jessic Ngankam (22), kteří jsou tmavé pleti, se na instagramu stali terčem nenávistných komentářů po remíze 1:1 s Izraelem. Oba týmy budou ve skupině v Gruzii soupeři české jednadvacítky.

Německo – Izrael 1:1

Osmnáctiletý Moukoko z Borussie Dortmund zahodil penaltu ve třetí minutě, o čtyři roky starší útočník Ngankam, hrající za druholigový Fürth, mohl skórovat v 80. minutě. Po zápase se na ně snesly rasistické urážky a emotikony opic.

"Když vyhrajeme, jsme všichni Němci. Když prohrajeme, přijdou tyhle opičí komentáře. Takové věci do fotbalu nepatří. A hodně bolí," řekl Moukoko německým médiím. Pohoršeni byli i další členové reprezentace, obhajující na Euru titul.

Německo mělo v utkání více šancí.
Německo mělo v utkání více šancí.Opta by Stats Perform

"Je absurdní, když se lidé anonymně vyjadřují na internetu a kluky rasisticky urážejí," řekl kouč Antonio Di Salvo. S jeho svěřenci se čeští fotbalisté utkají v neděli. Češi turnaj ve čtvrtek zahájili porážkou 0:2 s Anglií.

Program Eura do 21 let: Kdy, kde a s kým hrají Češi?