Mužstvo nemyslí na to, že se bude remizovat, burcuje před další bitvou Suchopárek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mužstvo nemyslí na to, že se bude remizovat, burcuje před další bitvou Suchopárek

Český výběr zaskočil Německo.
Český výběr zaskočil Německo.Profimedia
Podle trenéra Jana Suchopárka (53) budou čeští fotbalisté do 21 let v posledním utkání skupiny C na mistrovství Evropy proti Izraeli hrát na vítězství, přestože jim k postupu do čtvrtfinále stačí bod. Po dnešní nečekané výhře 2:1 nad úřadujícími šampiony Němci pochválil brankáře Vítězslava Jaroše (21).

"Lvíčata" jsou v součtu s úvodní prohrou 0:2 s Anglií po dvou zápasech druzí o dva body před Německem a Izraelem. "Jsem rád, že budeme hrát v posledním utkání o postup, to je důležité říct. Myslím, že mužstvo je nastavené jako vždycky - nemyslí vůbec na to, že se bude remizovat. Chceme vyhrát. Víme o síle soupeře a víme, že je schopný hrát dobrý fotbal s dobrou organizací hry. Určitě do zápasu nepůjdeme s tím, že chceme remizovat," citoval web Fotbalové asociace ČR (FAČR) Suchopárka z tiskové konference.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Nepovažuje za problém, že jeho svěřence na rozdíl od Izraelců čeká stěhování; po dvou duelech v gruzínské Batumi se musí přesunout do Katuisi. "Myslím si, že po logistické stránce to zvládneme. Zůstaneme dopoledne ještě na trénink v Batumi a do Kutaisi vyrazíme až po obědě a regeneraci. Víme, v jakém hotelu budeme, máme vše připraveno, takže jsem přesvědčený, že žádný problém nenastane. Udělali jsme maximum, abychom byli po logistické stránce připraveni," uvedl vicemistr Evropy z roku 1996.

Vítězství nad Němci zařídili góly Václav Sejk a Martin Vitík, několika zákroky se zaskvěl Jaroš. "Víťa byl vždycky výborný. Je to skvělý charakter, mužstvo ho bere a vždycky ho bralo. Pro všechny z nás je to vrchol tohoto cyklu. První zápas jsme sice prohráli, ale máme jasný cíl a jasnou cestu, jak toho chceme dosáhnout. Víťa Jaroš je výborný už několik sezon, má trochu smůlu v tom, že v Anglii není jednoduché se prosadit. Ale nespadlo to z nebe. Má před sebou skvělou budoucnost, je to zkrátka borec," prohlásil třiapadesátiletý Suchopárek.

Tabulka skupiny C.
Tabulka skupiny C.Livesport

Program Eura do 21 let: Kdy, kde a s kým hrají Češi?