Messi změnil názor na další mistrovství světa. Už nepočítá s tím, že by si na něm zahrál

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi změnil názor na další mistrovství světa. Už nepočítá s tím, že by si na něm zahrál
Messi s Argentinou ovládl mistrovství světa v Kataru.
Messi s Argentinou ovládl mistrovství světa v Kataru.Profimedia
Hvězdný fotbalista Lionel Messi (35) nepočítá s tím, že by za tři roky hrál na mistrovství světa, kde bude Argentina obhajovat titul. Velezkušený hráč to prohlásil v rozhovoru pro Titan Sports v Číně před přátelským zápasem s Austrálií, který jeho tým čeká ve čtvrtek v Pekingu.

Messi loni na šampionátu v Kataru dovedl jako kapitán Argentinu k prvnímu titulu od roku 1986 a ještě v únoru naznačil, že by na mistrovství v roce 2026 v USA, Kanadě a Mexiku chtěl startovat.

Teď však změnil názor. "Uvidíme, jak se všechno vyvine, ale v zásadě platí, že na další mistrovství světa už nepojedu. Katar byl můj poslední šampionát," řekl Messi, který v reprezentaci skončil už v roce 2016, ale posléze se vrátil.

Sedminásobný vítěz Zlatého míče, který sehraje v Pekingu s národním týmem ve čtvrtek přípravný zápas proti Austrálii, nedávno oznámil odchod z PSG do Interu Miami v zámořské MLS.

Před tím Messi strávil veleúspěšných 17 let v Barceloně, kde se potkal s trenérem Pepem Guardiolou. Španělský kouč o víkendu dovedl Manchester City k premiérovému triumfu v Lize mistrů.

"Jsme spolu často v kontaktu a mám radost, že to dokázal vyhrát. Je nejlepší trenér na světě. Podle mě ani nepotřeboval Ligu mistrů vyhrát, aby to potvrdil, ale jen tím podtrhl, jak je výjimečný," řekl Messi.