Nový trenér pro fotbalisty Brazílie, povede je Dorival Júnior. Je to splněný sen, hlásí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nový trenér pro fotbalisty Brazílie, povede je Dorival Júnior. Je to splněný sen, hlásí
Dorival Júnior dosud vedl fotbalisty Sao Paula.
Dorival Júnior dosud vedl fotbalisty Sao Paula.Profimedia
Novým trenérem brazilské fotbalové reprezentace se stane Dorival Júnior (61). Oznámil to v neděli jeho současný klub Sao Paulo FC. Nahradí Fernanda Dinize (62), kterého vedení národního týmu odvolalo po sérii špatných výsledků.

V příspěvku na sociální síti X Dorival uvedl: "Je to splněný sen." Brazilská federace jeho angažmá zatím nepotvrdila. Zkušený lodivod získal v roce 2022 s Flamengem titul v Brazilském poháru i Poháru osvoboditelů. Poté odešel do Sao Paula.

Brazílie je v jihoamerické kvalifikaci na mistrovství světa 2026 na šestém místě, což je poslední pozice zaručující přímý postup. Diniz, který trénuje také Fluminense, převzal Kanárky v červenci a byl od začátku pouze dočasným řešením. Osudnými se mu nakonec staly tři prohry v řadě. Vedení brazilského fotbalu se od léta snažilo zlákat Carla Ancelottiho, ale ten nakonec prodloužil smlouvu s Realem Madrid a otevřel dveře dalším kandidátům. 

Rozhodnutí o Dinizově konci přišlo den poté, co brazilský Nejvyšší soud vyřkl rozsudek o právoplatnosti volby prezidenta Brazilské fotbalové federace Ednalda Rodriguese. Jeho zvolení bylo 7. prosince soudem nižší instance prohlášeno za neplatné kvůli nesrovnalostem. FIFA a CONMEBOL však s verdiktem nesouhlasily a Brazílii hrozilo pozastavení činnosti kvůli zasahování státních orgánů do činnosti fotbalové federace.