Omán je o krok blíž splnění snu. Pod Šilhavým vyhrál i druhý zápas kvalifikace MS

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Omán je o krok blíž splnění snu. Pod Šilhavým vyhrál i druhý zápas kvalifikace MS
Jaroslav Šilhavý se s Ománem přiblížil postupu do závěrečné fáze bojů o MS 2026.
Jaroslav Šilhavý se s Ománem přiblížil postupu do závěrečné fáze bojů o MS 2026.AFP
Na startu exotického angažmá na lavičce Ománu nečekal trenéra Jaroslava Šilhavého (62) snadný úkol. Bez jediného přípravného duelu potřeboval uspět v důležitém kvalifikačním dvojzápase s Malajsií – a vstupní prověrku zvládl na výbornou. Obě utkání jeho svěřenci vyhráli 2:0 a přiblížili se postupu do závěrečné třetí fáze bojů o světový šampionát v roce 2026.

Šilhavého tým má po čtyřech zápasech druhé fáze asijské kvalifikace na MS devět bodů a ve čtyřčlenné tabulce drží druhé místo o skóre za Kyrgyzstánem. Do závěrečné třetí části postupují první dva celky, družině českého kouče tak k jistotě postupu stačí jediná výhra ze zbývajících dvou duelů.

Omán šel v Kuala Lumpur do vedení v nastavení první půle, kdy se z penalty prosadil Omer Al Malki. Druhý gól dal v 94. minutě Mohammed Al Ghafri a výrazně tak celek z arabského poloostrova přiblížil postupu do závěrečné fáze asijské kvalifikace.

Tabulka kvalifikační skupiny D.
Tabulka kvalifikační skupiny D.Livesport

“Zápas v Malajsii byl těžší než ten domácí. Soupeř nám chtěl porážku vrátit, měl velkou motivaci. Myslím ale, že celkově jsme utkání kontrolovali, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, několik šancí jsme promarnili. Mám velkou radost,” citoval Šilhavého oficiální instagramový účet ománské fotbalové federace.

“Vítězství je výsledkem týmové práce. Společně vyhráváme, společně prohráváme, společně se radujeme. Těší mě výkony hráčů, vydali ze sebe maximum. Děkujeme našim fanouškům za podporu, že vážili cestu do Malajsie,“ dodal český trenér, jenž v Ománu načíná první zahraniční angažmá.

Malajsie – Omán 0:2