Zemřel trenér argentinských mistrů světa z roku 1978 Menotti, bavil ofenzivním stylem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Zemřel trenér argentinských mistrů světa z roku 1978 Menotti, bavil ofenzivním stylem

César Luis Menotti dovedl Argentinu v roce 1978 k titulu mistrů světa.
César Luis Menotti dovedl Argentinu v roce 1978 k titulu mistrů světa.AFP
Zemřel bývalý trenér César Luis Menotti (†85), jenž v roce 1978 dovedl Argentinu k jejímu prvnímu titulu mistrů světa. O úmrtí slavného informovala Argentinská fotbalová asociace.

Menotti získal ve své vlasti status legendy díky triumfu národního týmu na domácím mistrovství světa. Sympatie fanoušků vzbuzoval ofenzivní styl, který ordinoval svým týmům, a také jeho zdrženlivý postoj k tehdejší pravicové vojenské juntě vládnoucí v Argentině.

Bývalý profesionální fotbalista a reprezentant vedl argentinský národní tým od roku 1974 do roku 1983. Poté trénoval jednu sezonu Barcelonu, v níž hrál jeho reprezentační svěřenec Diego Maradona, a dovedl ji k zisku Španělského poháru, tehdejšího Ligového poháru a Superpoháru. Tyto tři tituly byly jeho jedinými v evropském fotbale, další angažmá v Atléticu Madrid a Sampdorii Janov skončila bez větších úspěchů.

Trenérskou kariéru muž s přezdívkou "El Flaco" (Hubeňour) ukončil v roce 2007 v mexickém týmu Tecos. Jako osmdesátiletý byl v roce 2019 jmenován do funkce generálního ředitele argentinské reprezentace. Před finále MS v Kataru poskytl rozhovor italské redakci Livesport Zpráv.