Polibek může stát Rubialese místo. Španělská fotbalová federace mimořádně zasedne

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Polibek může stát Rubialese místo. Španělská fotbalová federace mimořádně zasedne

Rubiales odmítl odstoupit z pozice předsedy RFEF.
Rubiales odmítl odstoupit z pozice předsedy RFEF.Reuters
Španělská fotbalová federace (RFEF) se v pondělí sejde na mimořádné schůzi poté, co FIFA pozastavila jejímu předsedovi Luisi Rubialesovi (46) členství a kritizovala ho za polibek na ústa, který dal hráčce Jenni Hermosové (33) po vítězství Španělska na mistrovství světa žen.

Rubiales odmítl odstoupit kvůli incidentu s Jenni Hermosovou, ke kterému došlo minulou neděli v Sydney, a tvrdil, že polibek byl dobrovolný. Jeho odchod požadovaly hráčky, několik trenérů ženského národního týmu a všechny společenské a politické vrstvy. Jeho odchod si přeje i vláda.

RFEF v čele s novým úřadujícím prezidentem Pedrem Rochou svolala na příští pondělí "mimořádné a naléhavé" zasedání regionálních federací, aby "posoudila situaci, v níž se federace nachází" po Rubialesově suspendaci, uvedl v neděli mluvčí RFEF.

FIFA, řídící orgán světového fotbalu, zahájila ve čtvrtek 24. srpna disciplinární řízení proti Rubialesovi a v sobotu oznámila, že byl na tři měsíce vyloučen z národního a mezinárodního fotbalu, dokud nebude ukončeno vyšetřování. Rubiales prohlásil, že vyšetřování FIFA využije k prokázání své neviny.