Španělky nedaly Švýcarkám šanci a proklouzly do čtvrtfinále MS, postupují také Japonky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Španělky nedaly Švýcarkám šanci a proklouzly do čtvrtfinále MS, postupují také Japonky

Aktualizováno
Španělky byly jasně lepším týmem.
Španělky byly jasně lepším týmem.AFP
Fotbalistky Španělska na MS žen zvládly roli favorita a porazily výběr Švýcarska jednoznačně 5:1. O dvě branky se postarala hráčka Barcelony Aitana Bonmatiová (25). První osmifinále tohoto šampionátu sledovalo na stadionu 43 217 fanoušků, což je rekord při fotbalovém zápase na Novém Zélandu. Poprvé od stříbra z roku 2015 se dostaly mezi nejlepších osm Japonky, které vyhrály ve Wellingtonu nad Norskem 3:1.

Švýcarsko – Španělsko 1:5

Fotbalistky Španělska měly navrch už od samého počátku utkání, což vyústilo ve vedoucí branku Bonmatiové v 5. minutě. Švýcarky se dostaly do hry o šest minut později, když si vlastní branku vstřelila Codinaová. Na obrazu hry se však ani po smolném gólu nic nezměnilo a tempo hry i nadále diktovaly hráčky z Pyrenejského poloostrova.

Španělky ještě během prvního poločasu vstřelily další tři branky a defacto rozhodly o prvním postupujícím do čtvrtfinále světového šampionátu. Ve druhém poločase zvýraznila Hermosová náskok svého týmu na konečných 5:1. V pátečním čtvrtfinále narazí Španělky na vítěze nedělního duelu mezi obhájcem stříbra Nizozemskem a Jihoafrickou republikou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Japonsko – Norsko 3:1

Japonsko se ujalo vedení v 15. minutě, kdy po vlastní brance Ingrid Engenové, která nešťastně zasáhla centrovaný míč, Norky rychle odpověděly díky hlavičce Guro Reitenové. V 50. minutě vrátila Japonkám vedení Risa Šimizuová a na závěrečnou desetiminutovku jim dodala klid po úniku Hinata Mijazawaová.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Španělské fotbalistky v pátečním čtvrtfinále narazí na vítěze nedělního duelu mezi obhájcem stříbra Nizozemskem a Jihoafrickou republikou, Japonky ve stejný den budou hrát s lepším z dvojice Švédsko – obhájkyně triumfu z USA.