Bucha se oficiálně stal hráčem Cincinnati, s klubem podepsal smlouvu do roku 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bucha se oficiálně stal hráčem Cincinnati, s klubem podepsal smlouvu do roku 2026
Bucha si vyzkouší MLS.
Bucha si vyzkouší MLS.X @fccincinnati
Pavel Bucha (25) po pěti a půl letech skončil ve Viktorii Plzeň a přestoupil do amerického FC Cincinnati. Český záložník podepsal s týmem ze zámořské Major League Soccer (MLS) dvouletou smlouvu s následnou opcí na další rok. Oba kluby informovaly o transferu na svých internetových stránkách.

Bývalý reprezentant do 21 let opustil Plzeň už na začátku zimní přípravy a zamířil do USA na zdravotní prohlídku, ale přestup byl administrativně dotažen až nyní. Buchovi by kontrakt na západě Čech vypršel po sezoně v červnu, Viktoria za přestup podle médií dostane v přepočtu téměř 40 milionů korun.

"Jsem rád, že je přestup konečně potvrzený. Setkal jsem se s tím, že ta zámořská liga není u nás nebo v Evropě vnímána tak, že by to byla nějaká kvalitní soutěž. Že sem chodí evropští hráči dohrát konec kariéry. Ale já to úplně tak nevidím. Naopak si myslím, že sem chodí velmi dobří hráči," řekl Bucha v nahrávce pro média od agentury Sport Invest, která ho zastupuje.

"Já osobně jsem začal MLS poslední dobou sledovat od příchodu Lionela Messiho do Interu Miami. Takže jsem pár jejich zápasů viděl. Zjistil jsem, že hráči jsou tu skvělí a určitě to má svou kvalitu. Fotbal tady získává na popularitě, jde do popředí. Je o to čím dál větší zájem, Cincinnati v poslední sezoně mívalo pravidelně vyprodáno. Pomůže tomu i to, že se tady bude za dva roky konat mistrovství světa," doplnil.

Bucha přišel do Plzně v létě 2018 z mateřské Slavie Praha, kde se nedohodl na nové smlouvě. Po hostování v Mladé Boleslavi si vybojoval místo v sestavě Viktorie. Se západočeským týmem předloni získal český titul a zahrál si ve skupině Ligy mistrů.

Po hostování v Mladé Boleslavi si Bucha vybojoval místo v sestavě Viktorie. Se západočeským týmem předloni získal český titul a zahrál si ve skupině Ligy mistrů. Za Plzeň zasáhl do 121 ligových utkání, v nichž dal 22 branek. V podzimní části této sezony nejvyšší soutěže naskočil mělnický rodák do 17 kol, v nichž skóroval pětkrát.

Celkem má Bucha v české lize na kontě 157 startů, během nichž zaznamenal 29 gólů a 24 asistencí. Přestup do zahraničí zvolil Bucha zřejmě i proto, že Západočeši na jeho pozici ve středu zálohy přivedli v zimě další dva hráče.

Nástupce Ondráška či Dočkala

"Loučení s Plzní a se spoluhráči pro mě bylo těžké, hrozně těžko se mi hledala slova. Na dálku budu klubu dál držet palce a pozorně sledovat výsledky," uvedl Bucha. "Tady v USA se zatím cítím fakt dobře. Lidi tu smýšlejí pozitivně, jsou každý den dobře naladěni. Hrozně se těším na start ligy," podotkl Bucha.

Cincinnati bylo v minulém ročníku nejlepším celkem základní části MLS, v semifinále play off podlehlo pozdějším vítězům z Columbusu. Nová sezona zámořské soutěže odstartuje 21. února.

V MLS z Čechů naposledy působil brankář Tomáš Vaclík, který ale v klubu New England Revolution nedávno skončil už po necelém půlroce, aniž by odchytal jediný soutěžní zápas. Předtím hráli zámořskou soutěž Zdeněk Ondrášek, Bořek Dočkal a Luboš Kubík.

Fotbalové přestupy a spekulace